Δικαστική απόφαση σοκ: Στην «κατάψυξη» η σορός 14χρονης καρκινοπαθούς

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Η ιστορική δικαστική απόφαση που ήρθε στο φως της δημοσιότητας από την Βρετανία, έχει συγκλονίσει τον κόσμο. Για πρώτη φορά στην ιστορία, η δικαιοσύνη συναντά το παράξενο και μακάβριο αίτημα μιας 14χρονης καρκινοπαθούς να παγώσει το κορμί της και να «επιστρέψει» στα εγκόσμια όταν βρεθεί το φάρμακο που θα τη θεραπεύσει.

Με επιστολή της προς το δικαστήριο, η 14χρονη δήλωνε ότι: «Μου ζήτησαν να εξηγήσω γιατί θέλω να γίνει αυτό το ασυνήθιστο πράγμα.

Είμαι μόλις 14 ετών και δεν θέλω να πεθάνω αλλά ξέρω ότι θα πεθάνω. Νομίζω ότι με το να συντηρηθώ με την κρυονική μέθοδο θα έχω μία ευκαιρία να θεραπευτώ και να ξυπνήσω–ακόμη κι έπειτα από εκατοντάδες χρόνια. Δεν θέλω να ταφώ στο χώμα. Θέλω να ζήσω περισσότερα χρόνια και νομίζω ότι στο μέλλον μπορεί να βρουν μία θεραπεία για τον καρκίνο μου και να με ξυπνήσουν. Θέλω να έχω αυτή την ευκαιρία. Αυτή είναι η επιθυμία μου«.

Ο δικαστής Πίτερ Τζάκσον, συγκινημένος από την απόφαση του κοριτσιού, χαρακτήρισε την κίνηση αυτή παράδειγμα των νέων ζητημάτων που θέτει η επιστήμη ενώπιον του νόμου. Την διεκπεραίωση ώστε η σορός της να μεταφερθεί στις ΗΠΑ για να υποβληθεί σε κρυονική, ανέλαβε μία εθελοντική οργάνωση της Βρετανίας, καθώς το νοσοκομείο διατηρούσε αμφιβολίες για την συγκεκριμένη διαδικασία.

Στις ΗΠΑ όπου βρίσκονται οι απαραίτητες εγκαταστάσεις, το πτώμα της κοπέλας καταψύχθηκε από μια εταιρεία έναντι του ποσού των 43.000 ευρώ.

Σημαντικό ρόλο στην απόφαση αυτή έπαιξε η μητέρα του κοριτσιού, με τον πατέρα να είναι αντίθετος δηλώνοντας προβληματισμένος για την εξέλιξη. Αργότερα, μετάνιωσε και ζήτησε να δει το πτώμα της κόρης του, κάτι όμως που η ίδια δεν επιθυμούσε λόγω κακών σχέσεων που υπήρχαν.

Το άρθρο Δικαστική απόφαση σοκ: Στην «κατάψυξη» η σορός 14χρονης καρκινοπαθούς εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα