Σοκ στα ΑΤΜ : Επικουρικές-φιλοδώρημα της τάξης των 36 ευρώ για χιλιάδες συνταξιούχους

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Οι συνταξιούχοι, δικαιούχοι των επικουρικών συντάξεων έχουν φτάσει στα όρια τους. Ήδη από εχθές 250.000 συνταξιούχοι αντιμετώπισαν και την παρακράτηση των αναδρομικών -στις επικουρικές συντάξεις- με αποτέλεσμα το τελικό ποσό που πιστώθηκε στους λογαριασμούς τους, σε πολλές περιπτώσεις να κυμαίνεται στα 30 ευρώ.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συνταξιούχων

Σήμερα στις 10 το πρωί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης την Αθήνα οι συνταξιούχοι πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

όπου θα επιστρέψουν τις «ντροπιαστικές» όπως λένε επιστολές στον υπουργό εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο. Πρόκειται για τις επιστολές που τους εστάλησαν μετά τις περικοπές που πραγματοποιήθηκαν στις επικουρικές συντάξεις.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας των συνταξιούχων του ΙΚΑ Δήμος Κουμπούρης , τονίζει πως «οι επικουρικές συντάξεις έχουν μειωθεί κατά 82%, ενώ οι κύριες συντάξεις έχουν μειωθεί κατά 42%». Την ίδια στιγμή που τα δώρα έχουν καταργηθεί ενώ δρομολογείται και η πλήρη κατάργηση του ΕΚΑΣ. Επισημαίνεται ότι η μεσοσταθμική μείωση από την παρακράτηση των αναδρομικών των συνταξιούχων που δικαιούνται επικουρικές ανέρχεται στο 20% αλλά σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνάει και το 50%.

Σε ενδεικτικό παράδειγμα συνταξιούχου του ΕΤΕΑΜ που το αρχικό ποσό της επικουρικής σύνταξης από τα 190 ευρώ που ήταν, μετά την μείωση έφτασε τα 94,27 μικτά. Με την παρακράτηση των αναδρομικών που υπέστη κατά το μήνα Νοέμβρη και θα συνεχίσει να υπόκειται για 4 μήνες ακόμη το τελικό ποσό επικουρικής που θα εισπράττει θα είναι 34,75 ευρώ.

Η συνολική εικόνα, όπως αυτή διαμορφώνεται ύστερα από την πλήρη εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου , είναι πως η συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων, περίπου το 45% αυτών, καταγράφουν απώλειες από 100 έως 200 ευρώ. Στην πλειονότητά τους αυτοί οι συνταξιούχοι ανήκουν στο ΤΕΑΥΝΤΠ, στο ΤΕΑΥΕΚ, και στο ΤΕΑΠΕΤΕ, ενώ σοβαρές μειώσεις καταγράφουν και οι υψηλόμισθοι συνταξιούχοι με πολλά χρόνια ασφάλισης του ΕΤΕΑΜ, του ΤΑΠΤ και του ΚΕΑΝ. Η επόμενη κατηγορία συνταξιούχων , η οποία αφορά περίπου στο 20% του συνόλου, κατέγραψε σημαντικές απώλειες στις επικουρικές συντάξεις που κυμαίνονται από 50 έως 100 ευρώ.

Το άρθρο Σοκ στα ΑΤΜ : Επικουρικές-φιλοδώρημα της τάξης των 36 ευρώ για χιλιάδες συνταξιούχους εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα