Με νέα υποχώρηση για το ΕΣΡ… οδεύει ο Τσίπρας στον ανασχηματισμό

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Να «παγώσει» τη συζήτηση για τον επικείμενο ανασχηματισμό επιχειρεί η κυβέρνηση μετά και την… αναταραχή που προκάλεσε δημοσίευμα για πρόταση του Αλέξη Τσίπρα στον πρόεδρο του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνο Μίχαλο να αναλάβει το υπουργείο Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με διαρροές από το Μέγαρο Μαξίμου, δεν προτάθηκε στον κ.Μίχαλο η συμμετοχή του

στην κυβέρνηση δεδομένου ότι «προτεραιότητα αποτελεί η συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης» καθώς και «άλλες εξίσου σοβαρές προτεραιότητες».

Νέα υποχώρηση για το ΕΣΡ;

Σε μια προσπάθεια να ξεπεράσει την πολιτική κρίση που έχει προκύψει εξαιτίας της μη συγκρότησης του ΕΣΡ, η κυβέρνηση υποχωρεί και στον πολυσυζητημένο αριθμό των τηλεοπτικών αδειών. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αντιπολίτευση απαιτεί την κατάργηση του νόμου Παππά αλλά το ρήμα «αναστέλλεται» να αντικατασταθεί με το ρήμα «καταργείται» στο υπό ακύρωση άρθρο 2Α.

Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται ο υπουργός Επικρατείας που αναμένεται να φέρει σήμερα ρύθμιση στο Κοινοβούλιο, σύμφωνα με την οποία, ο αριθμός των τηλεοπτικών αδειών θα καθορίζεται από τον αρμόδιο υπουργό και το ΕΣΡ. Ωστόσο, τον τελικό λόγο θα τον έχει η Ανεξάρτητη Αρχή.

Ο διαγωνισμός για τη χορήγηση των αδειών θα πραγματοποιείται από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης υπό την καθοδήγηση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου που θα έχει τη συνολική ευθύνη.

Τα…αλλάζει πάλι ο Παππάς

Το σίριαλ για τις τηλεοπτικές άδειες δεν έχει τέλος καθώς πριν από λίγο ο Νίκος Παππάς δήλωσε στον ΣΚΑΪ: «Και θα επιμείνουμε στον όρο αναστολή και θα φέρουμε μια ρύθμιση που θα λέει ότι θα πρέπει να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ. Ο αριθμός τέσσερα είναι αυτός που ψήφισε η Ελληνική Βουλή».

Αντικρουόμενες οι πληροφορίες για τον ανασχηματισμό

Στις συζητήσεις που «ζωντανεύουν» τα δημοσιογραφικά γραφεία, ο ανασχηματισμός είναι πιθανόν να πραγματοποιηθεί πριν τελειώσει η εβδομάδα. Από το Μέγαρο Μαξίμου, ωστόσο, καταβάλλεται προσπάθεια να χαμηλώσουν οι τόνοι και να σταματήσει, προσωρινώς, η κουβέντα για τις επικείμενες κυβερνητικές αλλαγές

Πάντως, το στίγμα των προθέσεων του πρωθυπουργού αποκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Αλέξης Χαρίτσης. Το κυβερνητικό στέλεχος, κατά τη διάρκεια της χθεσινής εκδήλωσης «Boost your Business», δήλωσε ότι δεν κάνει σχόλια για το νέο υπουργείο που θα αναλάβει καθώς «είναι ανακοινώσεις που θα γίνουν μέσα στην εβδομάδα».

Όλα δείχνουν ότι ο ανασχηματισμός έχει «κλειδώσει» με αποτέλεσμα νυν αλλά και… μελλοντικοί υπουργοί να περιμένουν με αγωνία το τηλεφώνημα του Αλέξη Τσίπρα που επεξεργάζεται τη σύνθεση του νέου υπουργικού συμβουλίου. Πιθανολογείται ότι ο ανασχηματισμός θα γίνει πριν την επίσκεψη Ομπάμα στις 14 Νοεμβρίου αλλά και την άφιξη των εκπροσώπων των δανειστών στην ελληνική πρωτεύουσα.

Το άρθρο Με νέα υποχώρηση για το ΕΣΡ… οδεύει ο Τσίπρας στον ανασχηματισμό εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα