Σοκ! Ολλανδός αλκοολικός έκανε ευθανασία για να «λυτρωθεί»

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ένας Ολλανδός αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του κάνοντας ευθανασία, για να «γλιτώσει» από τον ανυπόφορο εθισμό του στο αλκοόλ. Ο Mark Langedijk, αλκοολικός για οκτώ χρόνια, δεν άντεχε άλλο το μαρτύριο που βίωνε σαν εθισμένος και επέλεξε τον πιο σκληρό τρόπο για να απαλλαχθεί.

Έτσι, εκμεταλλεύτηκε έναν νόμο που έχει ψηφιστεί εδώ και 16 χρόνια στη χώρα και δίνει το δικαίωμα σε όσους βρίσκονται σε ανεπανόρθωτη κατάσταση να υποβληθούν σε ευθανασία με την άδεια του γιατρού.

Ο Mark πήρε συνειδητά αυτή την απόφαση και ύστερα

από 21 αποτυχημένες απόπειρες απεξάρτησης από το αλκοόλ, επέλεξε το σπίτι των γονιών του και απεβίωσε ύστερα από ενδοφλέβια χορήγηση δηλητηρίου. Τα δημοσιεύματα αναφέρουν πως ο άντρας είχε πολύ καλή διάθεση την ημέρα του θανάτου του και βρισκόταν με τους φίλους του κάνοντας αστεία.

Ο αδερφός του, δήλωσε πως ο Marc είχε ευτυχισμένα παιδικά χρόνια και οι γονείς του τον αγαπούσαν πολύ, όμως το ύπουλο αλκοόλ κατάφερε να τον «τσακίσει» χωρίς να βρει τρόπο να διαχειριστεί την κατάσταση.
Την περασμένη χρονιά, πάνω από 5.500 άνθρωποι στην Ολλανδία έβαλαν τέλος στη ζωή τους, χρησιμοποιώντας το νόμο της ευθανασίας.

Η ημέρα της ευθανασίας, ήταν πολύ σκληρή για τους αγαπημένους του Marc. Ο ίδιος, μαζί με τους γονείς και τους φίλους του ξέσπασαν σε λυγμούς.

«Κλαίγαμε και φωνάζαμε πόσο πολύ αγαπούσαμε ο ένας τον άλλον, ότι όλα θα ήταν εντάξει, ότι θα φρόντιζε ο ένας τον άλλον και ότι θα ξαναβρισκόμασταν», αναφέρει χαρακτηριστικά ο αδερφός του. «Αν δεν ήταν τόσο τρομερό, θα ήταν ωραίο» και καταλήγει στην τελευταία στιγμή της ζωής του Mark, που θα τη θυμάται για πάντα. «Τα μάτια του Mark στράφηκαν μακριά, αναστέναξε βαθιά. Ο Δρ. Marijke έκανε την ένεση. Το πρόσωπό του άλλαξε, έχασε το χρώμα. Ο μικρός μου αδερφός ήταν νεκρός.

Το άρθρο Σοκ! Ολλανδός αλκοολικός έκανε ευθανασία για να «λυτρωθεί» εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα