Χωρίς τρεχούμενο νερό 500.000 κάτοικοι της Μοσούλης

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Περισσότεροι από 500.000 κάτοικοι της Μοσούλης βρίσκονται αντιμέτωποι με την λειψυδρία γεγονός που μπορεί να έχει «καταστροφικές συνέπειες», σύμφωνα με την προειδοποίηση της συντονίστριας των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων του ΟΗΕ στο Ιράκ, Λιζ Γκράντε.
«Σχεδόν μισό εκατομμύριο άμαχοι, οι οποίοι ήδη δυσκολεύονται να βρουν φαγητό κάθε μέρα, δεν έχουν πλέον καθαρό πόσιμο νερό», τόνισε χαρακτηριστικά

η Λ. Γκράντε.
Παράλληλα μαίνονται οι μάχες ανάμεσα στις ιρακινές δυναμεις και τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).
Το δίκτυο υδροδότησης της πόλης έχει υποστεί σοβαρές ζημιές από τις μάχες που διεξάγονται εδώ και έξι εβδομάδες στο τελευταίο μεγάλο προπύργιό του ΙΚ στο Ιράκ. Στις ανατολικές συνοικίες της Μοσούλης, τις οποίες βαθμιαία καταλαμβάνουν οι ιρακινές δυνάμεις, οι κάτοικοι διαβεβαιώνουν ότι εδώ και ημέρες δεν έχουν πόσιμο νερό.

«Δεν έχουμε πια νερό ούτε ηλεκτρικό, πίνουμε νερό από πηγάδια, αλλά δεν φτάνει», είπε ο Μοχάμεντ Χαλίλ, κάτοικος της συνοικίας Αλ Χαντράα που απελευθερώθηκε πρόσφατα. Μετά την έναρξη της επίθεσης εναντίον του Ι.Κ. στις 17 Οκτωβρίου, περισσότεροι από 70.000 άνθρωποι έχουν διαφύγει από τις μάχες, αλλά περισσότεροι από ένα εκατομμύριο εξακολουθούν να βρίσκονται στη μεγάλη μητρόπολη του βόρειου Ιράκ, από τους οποίους οι 600.000 βρίσκονται στην ανατολική Μοσούλη.

Το άρθρο Χωρίς τρεχούμενο νερό 500.000 κάτοικοι της Μοσούλης εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα