Σκοπιανή πρόκληση στον Όλυμπο – Αναμένεται αντίδραση από το ΥΠΕΞ

Ξεπέρασαν κάθε όριο πλέον οι προκλήσεις των Σκοπιανών και μάλιστα αυτή τη φορά σε ελληνικό έδαφος και από άνθρωπο ο οποίος φέρει επίσημη πολιτική ιδιότητα στην γειτονική χώρα. Πρόκειται για τον πρώην υπουργό Εξωτερικών και νυν αντιπρόεδρο της βουλής των Σκοπίων, Αντόνιο Μιλόσοσκι, ο οποίος φαίνεται σε φωτογραφίες να πανηγυρίζει στην κορυφή του Ολύμπου με την ύψωση της ψευδεπίγραφης κόκκινη σημαία με τον Ήλιο της Βεργίνας.

Την αποκάλυψη έκανε σημερινό

δημοσίευμα της εφημερίδας Vestτων Σκοπίων στο οποίο φιλοξενούνται και δηλώσεις του Μιλοσόσκι. «Ο αντιπρόεδρος της βουλής – πρώην υπουργός Εξωτερικών- Αντόνιο Μιλόσοσκι, κατέκτησε την υψηλότερη κορυφή του Ολύμπου στην Ελλάδα», αναφέρει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα και συμπληρώνει:

«Μετά από μία ώρα σκληρής αναρρίχησης στους βράχους, πάτησε την κορυφή του Ολύμπου, τον Μύτικα. Μέσα στα συγχαρητήρια και τις αγκαλιές φώναζε και τραγουδούσε. Φυσικά τράβηξε και φωτογραφίες. Ο ίδιος ο Αντόνιο Μιλόσοσκι, τόνισε ότι τη σημαία που κρατά στον Όλυμπο με τον 16άκτινο ήλιο της Βεργίνας, την έχει πάντοτε μαζί του».

Υπενθυμίζεται ότι ο Μιλόσοσκι είναι στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι. Διετέλεσε υπουργός Εξωτερικών και σήμερα είναι αντιπρόεδρος της βουλής των Σκοπίων.

Η ενέργειά του να φωτογραφηθεί κρατώντας την κόκκινη σημαία με τον ήλιο της Βεργίνας, είναι ιδιαίτερα προκλητική αφού σύμφωνα με την Ενδιάμεση Συμφωνία ΑθηνώνΣκοπίων του 1995, οι γείτονες δεσμεύονται να σταματήσουν τη χρήση του αρχαιοελληνικού συμβόλου.

Λόγω της σοβαρότητος του θέματος αναμένεται και η αντίδραση του Ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, καθώς η πρόκληση δεν προέρχεται από έναν απλό τουρίστα αλλά από τον αντιπρόεδρο της Βουλής των Σκοπίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα