Σκληρή πολιτική κόντρα για τον ξυλοδαρμό του Διοικητή της Τροχαίας Αθηνών

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ο Διοικητής της Τροχαίας Γιώργος Διαμαντόπουλος ενώ περπατούσε την Δευτέρα το βράδυ, με τον αστυνομικό που είναι επιφορτισμένος να τον συνοδεύει, στην οδό Πανεπιστημίου ύστερα από το τέλος πορείας αριστερών οργανώσεων και αντιεξουσιαστών υπέρ των προσφύγων, έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού.

Συγκεκριμένα μια ομάδα ατόμων που αποτελούνταν πιθανότατα από τέσσερα άτομα, επιτέθηκαν στο διοικητή της τροχαίας –που φορούσε την υπηρεσιακή του στολή– και άρχισαν να τον χτυπούν με μπουνιές και κλωτσιές σε όλο του το σώμα, ενώ

δε δίστασαν να χρησιμοποιήσουν και καδρόνια. Ο διοικητής τροχαίας βρέθηκε αιμόφυρτος στο έδαφος στην συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Μπενάκη, ενώ οι άγνωστοι εξαφανίστηκαν στα στενά των Εξαρχείων.

Ο Διοικητής της Τροχαίας μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο 401 Στρατιωτικό νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε κίνδυνος για την ζωή του. Σύμφωνα με τους γιατρούς έχει υποστεί ελαφρά διάσειση ενώ έχει μώλωπες και εκδορές από τα χτυπήματα. Αναμένεται να λάβει εξιτήριο την Τετάρτη το πρωί.

Επικοινωνία με τον Διοικητή της Τροχαίας είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, που τον ρώτησε για την κατάσταση της υγείας του, και του ευχήθηκε περαστικά.

«Βολές» της ΝΔ κατά ΣΥΡΙΖΑ για το περιστατικό

Στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή το περιστατικό έχουν εξαπολύσει δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση, και ειδικά στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ενδεικτικά η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, μιλώντας στην ραδιοφωνική εκπομπή «Ακραίως» δήλωσε χαρακτηριστικά : «Έχει χαθεί η μπάλα. Όλοι ξέρουμε από πού προήλθε ο ξυλοδαρμός του διοικητή».

Ενώ η Όλγα Κεφαλογιάννη έγραψε στο twitter : «Εύχομαι γρήγορη ανάρρωση στο Διοικητή Τροχαίας Αθηνών. Έπεσε και αυτός θύμα της βίας κ της ανομίας που εξουσιάζουν πλέον το κέντρο της Αθήνας».

Θέση έλαβε και ο πρώην Υπουργός κ. Δενδιας που έγραψε : «Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον Διοικητή της Τροχαίας Αθηνών, Γ. Διαμαντόπουλο, για την βίαιη επίθεση που δέχθηκε. Η επίθεση των ακροαριστερών ταγμάτων εφόδου σε αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. είναι μία ακόμη ένδειξη της κατάλυσης του Κράτους στην πρωτεύουσα. Η χώρα βυθίζεται στην ανομία και τα όργανα της Πολιτείας δέχονται βίαιες επιθέσεις υπό την πλήρη ανοχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Και στη δημόσια ασφάλεια, όπως και σε άλλους κρίσιμους τομείς της καθημερινότητας, οι κυβερνώντες αποδεικνύονται ολίγιστοι».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Β. Κικίλιας , που επεσήμανε, «Ο διοικητής τροχαίας αιμόφυρτος μετά από ξυλοδαρμό στο κέντρο της Αθήνας! Διέφυγαν στα Εξάρχεια οι δράστες. Πόσο πιο κάτω κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ»;

Με φωτογραφία παρενέβη στο θέμα ο Μ. Βορίδης :

Την παραίτηση του κ. Τόσκα ζητά το ΠΑΣΟΚ

Επίθεση εξαπολύει και το ΠΑΣΟΚ που σε ανακοίνωσή του κατηγορεί την κυβέρνηση πως δεν μπορεί να προστατέψει ούτε τους πολίτες ούτε καν τα ίδια τα στελέχη της αστυνομίας, ενώ ζητά επιτακτικά την παραίτηση του αρμοδίου Υπουργού Ν. Τόσκα.

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ :

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την άνανδρη επίθεση εναντίον του διοικητή της Τροχαίας Αθηνών Γιώργου Διαμαντόπουλου. Οι γνωστοί – άγνωστοι με την ανοχή της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζουν να λυμαίνονται στην περιοχή των Εξαρχείων προκαλώντας τέτοιου είδους περιστατικά και την εντεινόμενη πλέον ανασφάλεια των πολιτών.

Το δόγμα ανοχής – συνενοχής της Κυβέρνησης έχει καταρρεύσει υπό το βάρος της ανικανότητας του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος δεν μπορεί πλέον να προστατεύσει ούτε τους πολίτες αλλά ούτε αυτά τα ίδια τα στελέχη της αστυνομίας.

Η παραίτησή του θα πρέπει να είχε δοθεί από καιρό αν δεν ήταν συνειδητή επιλογή της Κυβέρνησης να ανατροφοδοτεί με την αδράνεια της την ανομία των γνωστών κύκλων των Εξαρχείων . Το περιστατικό της επίθεσης εναντίον του Διοικητή της Τροχαίας Αθηνών υπενθυμίζει στους πολίτες άλλη μια φορά την επικινδυνότητα της πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Και αυτό πρέπει να σταματήσει».

Το άρθρο Σκληρή πολιτική κόντρα για τον ξυλοδαρμό του Διοικητή της Τροχαίας Αθηνών εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα