Σκληρή αντιπαράθεση Δραγασάκη – Σταμάτη στη Βουλή

Σκληρή αντιπαράθεση ξέσπασε στη Βουλή κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση με αφορμή τις καταγγελίες του αντιπροέδρου της Βουλής Γιάννη Δραγασάκη για νόμους που αλλάζουν με «ένα τηλεφώνημα» ισχυρών οικονομικών παραγόντων και φίλων του πρωθυπουργού, η οποίες προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του υπουργού Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη, ο οποίος προκάλεσε τον κ. Δραγασάκη να πει ονόματα

και συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Παίρνοντας, ως εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, τον λόγο αμέσως μετά την εναρκτήρια ομιλία του υπουργού Υγείας Μάκη Βορίδη, ο οποίος μίλησε πρώτος λόγω της απουσίας του πρωθυπουργού που συμμετείχε σε ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής για την απασχόληση στο Μιλάνο, ο κ. Δραγασάκης όξυνε την ατμόσφαιρα ανοίγοντας το ζήτημα της διαπλοκής επιχειρηματιών και πολιτικής εξουσίας.

«Πώς δουλεύει σήμερα το σύστημα; Σήμερα αρκεί ένας ισχυρός επιχειρηματίας, ένας μεγαλοεκδότης, καμιά φορά και μέτριος εκδότης, ένας εφοπλιστής, ένας φίλος πρωθυπουργού, που μπορεί να πάρει ένα τηλέφωνο και να ακυρωθεί ένας νόμος να ακυρωθεί ένα πρόστιμο. Έτσι δεν είναι;». ήταν τα λόγια του κ. Δραγασάκη.

Οι ισχυρισμοί του προκάλεσαν ιδιαίτερη αίσθηση, και ο υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Δημήτρης Σταμάτης αντέδρασε άμεσα καλώντας τον κ. Δραγασάκη να μιλήσει με ονοματεπώνυμα.

«Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ διατύπωσε κάτι πολύ σοβαρό στην αίθουσα. Βαριά κατηγορία ή βαριά συκοφαντία. Και είναι στο χέρι του να αποδείξει τι από τα δύο ισχύει. Πείτε ονόματα. Έτσι μιλούν οι έντιμοι πολιτικοί. Μπορεί να έχουμε διαφορές αλλά ο καθένας έχει προσωπική εκτίμηση για κάθε βουλευτή. Σήμερα μας απογοητεύσατε.

Εάν υπάρξει επιμονή για ονόματα ίσως και να τα πω. Δεν είμαι έτοιμος αυτή τη στιγμή. Το πότε θα το καθορίσω εγώ. Μέχρι τότε προτείνω φιλικά αν θέλετε ελέγξετε όλες τις τροπολογίες που πέρασαν με ευθύνη Μπαλτάκου και μετά ξανασυζητάμε», απάντησε ο κ. Δραγασάκης.

«Απάντηση δεν υπάρχει. Ο λόγος πρέπει να είναι ξεκάθαρος και εσείς έχετε το βάρος της απόδειξής και όχι εμείς. Άλλη εικόνα είχαμε για εσάς», επανήλθε ο υπουργός Επικρατείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα