Σκάνδαλο διαφθοράς και διαπλοκής στον ΟΛΠ

Ένα νέο σκάνδαλο στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς έρχεται να προστεθεί στα ήδη υπάρχοντα, δημιουργώντας εκ νέου ερωτηματικά για τη λειτουργία συγκεκριμένων φορέων και οργανισμών.

Το σκάνδαλο αφορά σε υπερκοστολόγηση έργου το 2007, το οποίο δεν έχει παραληφθεί ακόμα οριστικά από την εταιρεία. Ήδη η διοίκηση του Οργανισμού έχει αποστείλει τον σχετικό φάκελο στην Εισαγγελία. Από την πλευρά τους, οι εργολάβοι έχουν συμφωνήσει να επιστρέψουν τα χρήματα που έχουν ήδη λάβει.

«Με

την αποκάλυψη οικονομικών διαφορών που προέκυψαν σε βάρος του ΟΛΠ, έργο το οποίο δεν έχει ακόμα οριστικά παραληφθεί από τον Οργανισμό, η Διοίκηση του ΟΛΠ, διέταξε άμεση επιθεώρηση και ΕΔΕ, ενώ ανέθεσε σε Ελεγκτική Επιτροπή και Εμπειρογνώμονες την ακριβή αποτύπωση των διαφορών. Οι ανάδοχες εταιρίες (J & P Άβαξ, Ρούτσης και Δομοσπόρτ) αποδέχθηκαν τις απαιτήσεις του ΟΛΠ ύψους 6.785.627 πλέον τόκων και ΦΠΑ, τις οποίες και συμφώνησαν με ιδιωτικό συμφωνητικό να καταβάλουν» σημειώνει η διοίκηση της ΟΛΠ.

Πλέον, η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης, η οποία – εάν ερευνήσει σε βάθος και συγκεντρώσει τα κατάλληλα στοιχεία – έχει τη δυνατότητα να φωτίσει την υπόθεση και να δώσει ένα τέλος στη διαφθορά των υπαλλήλων και στη διαπλοκή με εργολάβους. Θα πρέπει να σημειωθεί πως κατά καιρούς, σε παρόμοιες υποθέσεις, ήταν αναμεμειγμένα πολιτικά πρόσωπα (όπως στην περίπτωση του πρώην υπουργού Ναυτιλίας Ι. Παυλίδη).

Keywords
Τυχαία Θέματα