Σήμερα παίρνει εξιτήριο ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς

Δε ταξιδέψει, τελικά, στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να παραβρεθεί στην κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής μετά την ρητή απαγόρευση των γιατρών που πραγματοποίησαν την επέμβαση στο μάτι του. Όπως είπε ο επικεφαλής της ομάδας των ιατρών που πραγματοποίησε την επέμβαση, Πάνος Θεοδοσιάδης: «Είμαι κατηγορηματικός: Ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να ταξιδέψει. Λόγω της βαρύτητος του περιστατικού που απαιτεί σαφέστατα

αποθεραπεία και ακινησία, ο κ. Σαμαράς δεν μπορεί να μεταβεί ούτε με αεροπλάνο ούτε οδικώς στη Σύνοδο Κορυφής».

Εξάλλου, σήμερα θα πάρει εξιτήριο από το Αττικό Νοσοκομείο, καθώς η κατάσταση της υγείας του μετά τη χειρουργική επέμβαση για αποκόλληση αμφιβληστροειδούς, κρίθηκε ικανοποιητική και σύμφωνα με τον κ. Θεοδοσιάδη, «ο κ. Σαμαράς από το βράδυ του Σαββάτου δέχεται τους συνεργάτες του και έχει πλήρη επαφή και επικοινωνία». Επιπλέον, στον κ. Σαμαρά συστήθηκε ακινησία για τουλάχιστον μία εβδομάδα, περίοδος που απαιτείται για την πλήρη αποθεραπεία.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, την Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής θα εκπροσωπήσουν ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, ως επικεφαλής κλιμακίου που θα συγκροτείται από τον απερχόμενο υπηρεσιακό υπουργό Οικονομικών Γιώργο Ζανιά, τον υπουργό Ανάπτυξης και Υποδομών Κωστή Χατζηδάκη και τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα