Αναβλήθηκε η άφιξη της τρόικας για λόγους… υγείας!

Δε θα μεταβεί σήμερα, Δευτέρα, στην πρωτεύουσα, ως αναμενόταν, η τρόικα λόγω της αδιαθεσίας του νέου υπουργού Οικονομικών Βασίλη Ράπανου, η ορκωμοσία του οποίου αναβλήθηκε την Παρασκευή λόγω του επεισοδίου με την υγεία του, ενώ παραμένει ακόμη άγνωστο πότε θα ορκιστεί, αφού και αυτός θα πρέπει να περιορίσει τις μετακινήσεις του.

Παράλληλα, οι θεράποντες ιατροί του κ. Ράπανου εκτιμούν ότι η κατάστασή του έχει σταθεροποιηθεί, ενώ σήμερα θα υποβληθεί σε νέες εξετάσεις και πιθανότατα αναμένεται να λάβει

εξιτήριο το απόγευμα ή το αργότερο την Τρίτη το πρωί.

Ο αρχικός προγραμματισμός, όπως δήλωναν υψηλόβαθμες πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προέβλεπε 24ωρη επίσκεψη των τριών για συνάντηση γνωριμίας με τον κ. Ράπανο στις 25 Ιουνίου, καθώς και μια δεύτερη επίσκεψη την επόμενη εβδομάδα, της οποίας θα ακολουθούσε η επίσκεψη των κλιμακίων για τον έλεγχο της οικονομίας.

Εξαιτίας των νέων δεδομένων, τονίζουν οι ίδιες πηγές, «η ημερομηνία της άφιξης της τρόικας αναμένεται να επαναπροσδιοριστεί τις προσεχείς ημέρες και, πάντως, το συντομότερο δυνατόν». Αυτό σημαίνει πως η τρόικα θα έρθει στη χώρα μας μάλλον την επόμενη εβδομάδα, δηλαδή αρχές Ιουλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα