Σήμερα η απόφαση της Δικαιοσύνης για την απεργία στη ΔΕΗ

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Σήμερα το μεσημέρι αναμένεται η έκδοση της απόφασης για την προσφυγή της διοίκησης της ΔΕΗ κατά της απεργιακής κινητοποίησης των εργαζομένων στην επιχείρηση. Μάλιστα οι εργαζόμενοι έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια της Ευελπίδων στις 12:00 .

Όπως είναι γνωστό ηΓΕΝΟΠ ΔΕΗ έχει προκηρύξει 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες

από χθες τα ξημερώματα, με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ που συζητείται από την Τετάρτη στη Βουλή.

Η υπόθεση προκαλεί αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό της χώρας με την κυβέρνηση να απειλεί με επιστράτευση τους απεργούς και τον ΣΥΡΙΖΑ να πραγματοποιεί επαφές για τη συγκέντρωση 120 βουλευτών ώστε να κατατεθεί πρόταση για δημοψήφισμα.

Από την πλευρά του ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης κατέθεσε χθες, τροποποιήσεις στο επίμαχο νομοσχέδιο υποστηρίζοντας ότι «θα είναι διασφαλισμένα πλήρως τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων που θα μεταφερθούν στη «μικρή ΔΕΗ», ενώ θα συνεχιστεί η πολιτική ενίσχυσης με το κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο και δεν θα θιγούν οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες».

Το άρθρο Σήμερα η απόφαση της Δικαιοσύνης για την απεργία στη ΔΕΗ εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. Τα γεγονότα τώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα