Σημαντική συνάντηση Μοσκοβισί με Τσίπρα – Τι θα συζητήσουν το απόγευμα ο Γάλλος επίτροπος με τον πρωθυπουργό

Διήμερη επίσκεψη στη χώρα μας θα πραγματοποιήσει ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί. Η συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα έχει οριστεί για τις πέντε το απόγευμα.

Το Μέγαρο Μαξίμου, εντάσσει την επίσκεψη Μοσκοβισί σε ένα ευρύτερο πλέγμα ενεργειών που διαμορφώνεται το τελευταίο διάστημα για τη χώρα, στην κατεύθυνση της απομείωσης του χρέους. Κοινός τόπος, επομένως, είναι ότι ο Ευρωπαίος επίτροπος φτάνει στην Αθήνα για να πιστοποιήσει
την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων -όπως αυτές απορρέουν από τη συμφωνία- με απώτερο σκοπό η Ελλάδα να επιστρέψει στις αγορές το ταχύτερο δυνατό. Επίσης, για να μεταφέρει… «κλίμα», λαμβάνοντας υπ’ όψιν το γεγονός ότι στην παγκόσμια διάσκεψη στο Περού βρέθηκε στο επίκεντρο το θέμα της διευθέτησης του ελληνικού χρέουςΌσο για τα «χαρτιά» του Αλέξη Τσίπρα, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως στις προθέσεις του, πέρα από το μείζον θέμα του χρέους, είναι να θέσει στο τραπέζι της συνάντησης τις πτυχές των ανοικτών θεμάτων της συμφωνίας όπως είναι τα «κόκκινα δάνεια», οι εργασιακές σχέσεις, το νέο Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας, κ.λπ.

Τέλος, δεν περνά απαρατήρητο το γεγονός ότι η άφιξη του Πιέρ Μοσκοβισί συμπίπτει χρονικά και με την επίσκεψη του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ. Ο τελευταίος, άλλωστε, μόλις την προηγούμενη εβδομάδα υποστήριξε σθεναρά στο Ευρωκοινοβούλιο την άποψη ότι πρέπει να αρχίσει η κουβέντα για το ελληνικό χρέος, με τον Αλέξη Τσίπρα να μην ξεχνά τον υποστηρικτικό ρόλο του Γάλλου προέδρου και στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις του Ιουλίου.

Κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου, πάντως, μέχρι να ολοκληρωθεί η σημερινή συνάντηση Τσίπρα – Μοσκοβισί και να βγει «λευκός καπνός», παραμένουν φειδωλοί στις δηλώσεις τους. Δεν παύουν δε να διατηρούν επιφυλάξεις, αναφορικά με τα ενδεχόμενα «ανταλλάγματα» εκ μέρους της γαλλικής πλευράς κατά τη διάρκεια των συζητήσεων και για τα οποία κανείς, βέβαια, δεν μπορεί να μιλήσει με ακρίβεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα