Σημαντικές οι επιπτώσεις στο οικοσύστημα της Φουκουσίμα από την διαρροή ραδιενέργειας!

Την ζωή στην περιοχή της Φουκουσίμα της Ιαπωνίας, έχει αρχίσει να επηρεάζει η ραδιενέργεια από το εκεί κατεστραμμένο πυρηνικό συγκρότημα, όπου επιστήμονες εντόπισαν τις πρώτες γενετικές ανωμαλίες σε πεταλούδες.

Πιο συγκεκριμένα, επιστήμονες συνέλεξαν πεταλούδες από 7 σημεία κοντά στο συγκρότημα και βρήκαν ότι το 12,4% αυτών είχαν σωματικά ελαττώματα, όπως παραμορφωμένα ή υποανάπτυκτα μπροστινά ποδιά, βαθουλωμένα μάτια και σχισμένα φτερά.

Ακόμα καις τις περιπτώσεις που οι επιστήμονες

ζευγάρωσαν τις πεταλούδες της Φουκουσίμα με υγιείς πεταλούδες από το εργαστήριό τους, καθώς και στην επόμενη γενεά, το ποσοστό δυσμορφίας ανέρχονταν σε 18,3%!

Οι επιστήμονες απέδειξαν έτσι ότι η καταστροφή του γενετικού υλικού κληρονομείται στις επόμενες γενιές.

Έξι μήνες μετά το τραγικό αυτό συμβάν, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι τα ποσοστό εμφάνισης ανωμαλιών στην φύση είχε υπερδιπλασιαστεί!

Τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής εμφανίστηκαν στο επιστημονικό διαδικτυακό περιοδικό, Science Reports.

Επίσης, οι επιστήμονες ζητούν την διενέργεια περεταίρω έρευνας για τους πιθανούς κινδύνους που διατρέχουν τα ζώα που καταναλώνουν τροφή μολυσμένη από ραδιενέργεια.

Όμως, ένας από τους ερευνητές, ο Τζόζι Ιτάκι του Πανεπιστημίου Ριούκιους στην Οκινάουα, δήλωσε στους ‘Taims’ της Ιαπωνίας, ότι οι άνθρωποι δεν πρέπει να ανησυχούν για γενετικές μεταλλάξεις. Όπως δήλωσε, «Οι άνθρωποι, είναι τελείως διαφορετικοί από τις πεταλούδες και είναι απείρως πιο ανθεκτικοί στη ραδιενέργεια!...».

Keywords
Τυχαία Θέματα