Σίγουρη η συμφωνία στο Eurogroup της 24ης Απριλίου σύμφωνα με τον Φλαμπουράρη

Αρκετά αισιόδοξος για τις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους εταίρους εμφανίστηκε με σημερινές του δηλώσεις ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ο οποίος δήλωσε εμφατικά πως «στο Eurogroup της 24ης Απριλίου θα υπάρχει 100% συμφωνία».

«Υπάρχει σκληρή γραμμή από τους θεσμούς, αυτή είναι η τακτική τους, αλλά εμείς δεν θα δεχτούμε και εκείνοι θα υποχωρήσουν. Θα τα δώσουν τα χρήματα. Δεν τους συμφέρει να μην τα δώσουν. Δεν θα υποχωρήσουμε στις πιέσεις και θα πετύχουμε συμφωνία», τόνισε σε συνέντευξή του στο Mega.

Ο

κ. Φλαμπουράρης επανέλαβε ότι «δεν πρόκειται να αυξηθεί ο ΦΠΑ», τονίζοντας χαρακτηριστικά, ότι «δεν μπορούν να διαλύσουν την Ευρώπη, επειδή κάποιοι θέλουν αύξηση ΦΠΑ σε Μύκονο και Σαντορίνη». Πάντως, απέκλεισε επί του παρόντος την επιβολή έκτακτης εισφοράς, σχολιάζοντας ότι «μέχρι στιγμής δεν χρειάζεται κάτι τέτοιο», αν και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής έκτακτης εισφοράς στα υψηλά εισοδήματα στο μέλλον και εφόσον δεν υπάρξει συμφωνία στις 24 Απριλίου.

Αναφερόμενος στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση, ο κ. Φλαμπουράρης τόνισε ότι «είναι ένας από τους υπουργούς που βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα. Από την αρχή συμπεριφέρθηκε σωστά. Η πολιτική του δεν όξυνε τα πράγματα. Δυστυχώς, όμως δεν πέτυχε 100%».

Σχετικά με το θέμα των καταλήψεων ο υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι «πρόκειται για ένα χρόνιο πρόβλημα, που ελπίζουμε ότι σιγά-σιγά να καταφέρουμε να το ελαττώσουμε και να το μηδενίσουμε». Σύμφωνα με τον ίδιο, «ο κ. Πανούσης ξέρει πολύ καλά τι να κάνει», καθώς όπως είπε «υπάρχει πολιτική για τις καταλήψεις και τους βανδαλισμούς».

Απαντώντας στην κριτική που δέχεται η κυβέρνηση σχετικά με το θέμα των καταλήψεων και των επεισοδίων που σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας ο υπουργός είπε: «Βγαίνουν αυτοί που χιλιοκάψανε την Αθήνα και μας κριτικάρουν όταν έγιναν μόνο 5 καταλήψεις».

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου, σχετικά με την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού ο κ. Φλαμπουράρης είπε ότι «μέχρι να αλλάξουν οι συνθήκες στις φυλακές πρέπει αυτοί που έχουν 85% αναπηρία να νοσηλεύονται κατ” οίκον» και συμπλήρωσε ότι «αν οι συνθήκες περίθαλψης στις φυλακές ήταν ανθρώπινες, δεν θα έλεγα να βγει ο Σάββας Ξηρός».

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό πρόβλημα τόνισε ότι πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί συνολικά. «Οι Αμυγδαλέζες μόνο δεν λύνουν το πρόβλημα. Το μεταναστευτικό είναι αδιέξοδο και πρέπει η Ευρώπη να βοηθήσει» είπε ο ίδιος.

Πηγή: tanea.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα