Συνεχίζονται οι επαφές Τσίπρα στη Μόσχα- «Πολύ θετικές οι συνομιλίες», σύμφωνα με το Κρεμλίνο

Συνεχίζονται και σήμερα οι επαφές του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα, μετά τη χθεσινή συνάντηση με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν. Μάλιστα, ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ χαρακτήρισε τις σχεδόν 3ωρες συνομιλίες Τσίπρα- Πούτιν «πολύ θετικές», καθώς όπως δήλωσε χαρακτηριστικά «διαμορφώθηκαν πολλά επίπεδα συνεργασίας, τα πάντα συμφωνήθηκαν και υπάρχουν κοινά σχέδια προς υλοποίηση».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Ρώσου προέδρου, κεντρικός στόχος είναι

η εξισορρόπηση και αύξηση του όγκου των εμπορικών ανταλλαγών, που μειώθηκε δραματικά το 2014 περί το 40%. «Οι δυνατότητες είναι αρκετά μεγάλες, υπάρχουν κοινά σχέδια, για τα οποία πρέπει να εργαστούμε. Γι” αυτό τα πράγματα είναι εξαιρετικά θετικά. Το βασικό είναι ότι οι Έλληνες εταίροι μας έχουν διάθεση συνέχισης της συνεργασίας σε κάθε περίπτωση, πράγμα, που βρίσκει απόλυτη ανταπόκριση και από τη ρωσική πλευρά», υποστήριξε ο κ. Πεσκόφ.

Παράλληλα, σύμφωνα με το Κρεμλίνο, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας θα είναι ο κεντρικός τιμώμενος ξένος ηγέτης στο ετήσιο Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης. Τον Ιούνιο επομένως ο κ. Τσίπρας αναμένεται να βρεθεί ξανά στη Ρωσία. Στο πλαίσιο αυτής της προετοιμασίας, Ρώσοι επιθεωρητές θα ελέγξουν κτηνοτροφικές μονάδες, εταιρείες γαλακτοκομικών και ιχθυοκαλλιέργειες σε Ελλάδα, Κύπρο και Ουγγαρία το τελευταίο δεκαήμερο του Απριλίου και οι έλεγχοι αυτοί θα συνεχιστούν όσο διευρύνεται η γκάμα των προϊόντων, που θα επανεισάγονται στη ρωσική αγορά από τις χώρες αυτές.

«Δεν μπορεί να υπάρξει αυτόματη επιστροφή των προϊόντων, που εντάχθηκαν στο εμπάργκο», διευκρίνισε και ο εκπρόσωπος Τύπου της ρωσικής Υπηρεσίας Κτηνιατρικής και Φυτοϋγειονομικής Εποπτείας Αλεξέι Αλεξέενκο, αν και έσπευσε να διευκρινίσει ότι «η υπηρεσία είναι έτοιμη να διευρύνει και επιταχύνει τους ελέγχους, που θα απαιτηθούν, ώστε να υλοποιηθεί η κεντρική πολιτική απόφαση του Κρεμλίνου για ενθάρρυνση των εισαγωγών αγροτικής και κτηνοτροφικής πρώτης ύλης από κοινοπραξίες με έδρα τη Ρωσία».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα