Σφοδρή κακοκαιρία σαρώνει τη χώρα: Προβλήματα σε πολλές περιοχές (pics-vid)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Φθινοπωρινό σήμερα το σκηνικό στην Αττική, ενώ ήδη από καταιγίδες, κρύο και βροχές παρατηρούνται σε πολλές περιοχές της χώρας.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα χτύπησαν τη Δυτική Μακεδονία, ενώ οι τοπικές καταιγίδες δημιούργησαν προβλήματα σε Γρεβενά και Καστοριά, όπου πλημμύρισαν υπόγεια, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις σημειώθηκαν και πτώσεις δένδρων.

Στα Τρίκαλα, ο ουρανός

μαύρισε μέσα σε λίγα λεπτά!

Στα Γρεβενά, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε δέκα κλήσεις για την άντληση υδάτων από πλημμυρισμένα υπόγεια και χρειάστηκε να επέμβει για την πτώση δένδρου στα περίχωρα της πόλης, ενώ συνεργεία της απομάκρυναν λαμαρίνες που είχαν αποκολληθεί λόγω των ισχυρών ανέμων. Την ίδια στιγμή στην Καστοριά έγινε μια κλήση για πλημμυρισμένη κατοικία, ενώ, όπως αναφέρουν κάτοικοι, σημειώθηκε έντονη χαλαζόπτωση που προκάλεσε ζημίες σε αμπελώνες της περιοχής.

Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση έχει προκαλέσει η ισχυρή βροχόπτωση στη Λάρισα, καθώς κάποιες συνοικίες της πόλης έχουν μείνει χωρίς ρεύμα. Η πυροσβεστική δέχτηκε περισσότερες από 10 κλήσεις για απεγκλωβισμό συμπολιτών μας σε ασανσέρ. Από την βροχόπτωση δύο δέντρα κόπηκαν στο κέντρο της πόλης.

Παράλληλα, χωρίς ρεύμα βρίσκονται και κάποια χωριά του δήμου Ελασσόνας, και στα χωριά Κρανιά, Λικούδη, Γεράνεια, Δρυμός, Δολίζη και Λιβάδι, ενώ υπάρχουν και κομμένοι αγωγοί στη Βερδικούσια από πτώση δένδρου.

Ο καιρός την Τετάρτη

Οι βροχές και οι καταιγίδες που πλήττουν την Μακεδονία, την Θράκη και την Θεσσαλία από την Τρίτη θα συνεχιστούν σε αυτές τις περιοχές, ενώ τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην ανατολική στερεά, στην Εύβοια, στην Πελοπόννησο, και πιθανώς στο νότιο Ιόνιο, καθώς και στα ορεινά της Κρήτης. Από το απόγευμα της Τετάρτης ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται. Παράλληλα, την Τετάρτη θα έχουμε ενισχυμένους βοριάδες μέχρι και 7 μποφόρ στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα πέσει. Μόνο στα δυτικά και Δωδεκάνησα το θερμόμετρο θα φτάσει στους 30-31 βαθμούς. Οι υπόλοιπες περιοχές θα έχουν 28 βαθμούς κελσίου. 28 βαθμούς θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ο καιρός την Πέμπτη

Την Πέμπτη, ο καιρός βελτιώνεται, οι άνεμοι θα μείνουν ενισχυμένοι στα 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα είναι κανονική για την εποχή γύρω στους 30 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός την Παρασκευή

Το Σαββατοκύριακο, θα έχουμε εξασθένιση των ανέμων, καλό καιρό και άνοδο της θερμοκρασίας, η οποία θα φτάσει τους 34-35 βαθμούς στην Αθήνα, ενώ το Σαββατοκύριακο ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 37 βαθμούς!

Το άρθρο Σφοδρή κακοκαιρία σαρώνει τη χώρα: Προβλήματα σε πολλές περιοχές (pics-vid) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα