Σφοδρή επίθεση του Νιγηριανού στρατού στην Μπόκο Χαράμ

Την ανακατάληψη της πόλης Μονγκούνο που βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας στην επαρχία Μπορνό, από την Μπόκο Χαράμ, ανακοίνωσαν οι ένοπλες δυνάμεις της Νιγηρίας αναφέροντας ότι σκοτώθηκαν στη μάχη περισσότεροι από 300 μαχητές της Μπόκο Χαράμ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση η πόλη είχε πέσει στα χέρια των ακραίων ισλαμιστών στις 25 Ιανουαρίου.«Πάνω από 300 τρομοκράτες σκοτώθηκαν και κάποιοι λίγοι αιχμαλωτίστηκαν από τις δυνάμεις του στρατού», που είχε δύο νεκρούς και δέκα τραυματίες, είπε ο εκπρόσωπος του στρατού Κρις Ολουκολάντε

για να προσθέσει ότι «πολλά όπλα και εξοπλισμός κατασχέθηκαν και ένα μέρος τους καταστράφηκε.

Από τις αρχές της εβδομάδας οι ένοπλες δυνάμεις της Νιγηρίας έχουν εξαπολύσει μεγάλη επίθεση κατά των θέσεων των περιοχών που ελέγχει η Μπόκο Χαράμ, προπαθώντας να ανακαταλάβουν 11 πόλεις και χωριά.

Στα χέρια του στρατού έπεσαν πέντε διαφορετικοί τύποι θωρακισμένων οχημάτων, ένα αντιαεροπορικό πυροβόλο, περίπου 50 κάσες με όλμους, οκτώ τύποι διαφόρων πολυβόλων, ενώ κατέστρεψε φορητούς εκτοξευτήρες ρουκετών (RPG), πυρομαχικά και περίπου 300 μοτοσικλέτες.

Όπως έγινε γνωστό σήμερα οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι θα συνδράμουν τον στρατό του Καμερούν με πολεμικό υλικό προκειμένου να αντιμετωπίσει τους ισλαμιστές αντάρτες της Μπόκο Χαράμ.

Keywords
Τυχαία Θέματα