ΣΕΒ: Αδιέξοδα αλλά αναπόφευκτα μέτρα

Για οδυνηρά και αδιέξοδα μέτρα, τα οποία ωστόσο είναι αναπόφευκτα, έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, ο οποίος τόνισε την ανάγκη ύπαρξης αναπτυξιακών ισοδυνάμων.

 «Το νέο πακέτο λιτότητας πρέπει να είναι το τελευταίο που υφίσταται η κοινωνία μας», δήλωσε στο γενικό συμβούλιο του ΣΕΒ, επισημαίνοντας πως «τούτο σημαίνει

ότι χρειαζόμαστε άμεσα ένα ισοδύναμο πακέτο αναπτυξιακών μέτρων και διαρθρωτικών αλλαγών, που να θέτουν τις βάσεις μιας βιώσιμης ανάκαμψης».

 «Αν η οικονομία μας δεν ξαναπάρει γρήγορα μπροστά, σύντομα θα χρειαστούν και νέα επαχθή μέτρα» εκτιμά ο κ. Δασκαλόπουλος προειδοποιώντας πως η κοινωνία «δεν θα υπομείνει για πολύ ακόμη παθητικά τις συνέπειες της παρατεταμένης ύφεσης».

Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΕΒ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις καταγγελίες για διακίνηση μαύρου πολιτικού χρήματος και απηύθυνε έκκληση τον πολιτικό κόσμο να τιμωρήσει σκληρά τις τυχόν παρεκτροπές, αποβάλλοντας τα νοσηρά φαινόμενα από τους κόλπους του. «Όταν οι πολιτικοί απαιτούν θυσίες από τους πολίτες, οφείλουν να είναι οι ίδιοι ηθικά ανεπίληπτοι», είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα