Σενάριο επίθεσης των Τούρκων στη Χίο στην άσκηση «Παρμενίων»(photos)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Η Τουρκία, ψάχνει αδύναμα σημεία στην ελληνική άμυνα και δεν είναι τυχαίο που έχει δείξει ειδικό ενδιαφέρον για τη βόρειο Χίο-ειδικά τον τελευταίο χρόνο- με τις διαρκείς υπερπτήσεις μαχητικών πάνω από το νησιωτικό σύμπλεγμα των Οινουσσών και τη βραχονησίδα Παναγιά.

Γι’ αυτό το λόγο και στην κορυφαία άσκηση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) και της πολιτικής προστασίας συμπεριλήφθηκε προσομοίωση επίθεσης από την Τουρκία στη Χίο.

Το σενάριο στην άσκηση «Παρμενίων»

Σύμφωνα

με το σενάριο της άσκησης «Παρμενίων», η Χίος δέχθηκε εχθρική εισβολή και στη συνέχεια έγινε προσπάθεια ανακατάληψης του νησιού.
Η πρώτη προσπάθεια αναχαίτισης του εχθρού έγινε από τους ίδιους τους κατοίκους, οι οποίοι πήραν μια γεύση για το πώς θα πρέπει να προστατεύσουν τον τόπο τους.
Στη συνέχεια, οι κομάντος της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών ήταν αυτοί που έσπευσαν πρώτοι να κάνουν απόβαση στο νησί, για να το εκκαθαρίσουν από τα εχθρικά στρατεύματα.

Από το πρωί της Πέμπτης (6/10) τέσσερα κύματα από αρματαγωγά μετέφεραν τους πεζοναύτες στο χωριό Βολισσός στη βόρεια Χίο, όπου και πραγματοποιήθηκε η αποβατική ενέργεια των Ελλήνων Πεζοναυτών. Την ίδια στιγμή από από αέρος υπήρξε υποστήριξη από μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας(ΠΑ) αλλά και από επιθετικά ελικόπτερα Απάτσι, ενώ έγινε και αεραπόβαση με Σινούκ. Οι πεζοναύτες κατάφεραν να απελευθερώσουν το νησί και να εκδιώξουν τον εχθρό.

Το άρθρο Σενάριο επίθεσης των Τούρκων στη Χίο στην άσκηση «Παρμενίων»(photos) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα