Σε βραχυκύκλωμα της ΔΕΗ οφείλεται η μεγάλη πυρκαγιά στην Χίο

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Σύμφωνα με το πόρισμα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας που αναφέρεται στα αίτια της μεγάλης πυρκαγιάς στην Χίο, που είχε ως αποτέλεσμα να καούν 41.000 στρέμματα αγροτικής αλλά και δασικής έκτασης, ως το σημείο που ξεκίνησε η πυρκαγιά ορίζεται η «περιοχή δυτικά της επαρχιακής οδού Βέσσας- Ελάτας, κατά μήκος ρέματος όπου διέρχεται η γραμμή μέσης τάσης του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.- Δ.Ε.Η». Ενώ ως βασική αιτία της πυρκαγιάς αναφέρεται, «Ηλεκτρισμός, Ανάλυση Αιτιών: Βραχυκύκλωμα των ηλεκτρικών καλωδίων».

Η κοινοποίηση του πορίσματος της πυροσβεστικής

προκάλεσε τις έλλογες αντιδράσεις τόσο της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου, όπως και του δικηγόρου κ Ν. Νύκτα ο οποίος αποτελεί μέλος της διοίκησης. Εξάλλου έχουν ήδη προχωρήσει σε σχετικές κινήσεις ώστε να συγκεντρώσουν όσα περισσότερα στοιχεία είναι δυνατόν, ώστε να αναδειχθούν οι ευθύνες και να αποδοθεί δικαιοσύνη.

«Έχουμε λάβει αρκετά στοιχεία που μας οδηγούν σε ασφαλή συμπεράσματα. Αυτή η ιστορία με τις πυρκαγιές θα πρέπει να σταματήσει εδώ και όσοι ευθύνονται να λογοδοτήσουν. Είναι σίγουρο ότι υπάρχουν ευθύνες και θα φροντίσουμε να αναδειχθούν. Σύντομα θα απευθυνθούμε και στην Εισαγγελία για να ξεκινήσει η διερεύνηση από την πλευρά της Δικαιοσύνης»,επεσήμανε ο κ. Νύκτας, σημειώνοντας ότι τόσο ο ίδιος ως δικηγόρος, όσο και το Δ.Σ. της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών έχουν αποφασίσει να πράξουν όλες τις νόμιμες ενέργειες, ώστε η υπόθεση να οδηγηθεί στις δικαστικές αίθουσες.

Πηγή: politischios

Το άρθρο Σε βραχυκύκλωμα της ΔΕΗ οφείλεται η μεγάλη πυρκαγιά στην Χίο εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα