Σε στροφή προς τα αριστερά καλεί ο Σπ. Λυκούδης

«Ο τόπος έχει ανάγκη από μία στροφή του τιμονιού προς τα αριστερά και για να το πετύχει, το μόνο που δεν πρέπει να σκεφτεί το κόμμα μου είναι να προσπαθήσει να μαζέψει τις δυνάμεις του, να προσπαθήσει να μπει στη Βουλή και να διευρυνθεί λίγο παραπάνω και να δει, εάν έρθει πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ, πώς θα πάει να τον βοηθήσει», τόνισε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Σπύρος Λυκούδης.

Μιλώντας

στο Βήμα FM, o κ. Λυκούδης αναφέρθηκε στο συνέδριο του κόμματος και την εκλογική διαδικασία σημειώνοντας πως οι ψηφοφόροι «τίμησαν την αγωνιστική μου διαδρομή, που είναι γνωστή, την παρουσία μου και, πολιτικά, στήριξαν και γενικά, το σύστημα των απόψεών μου, όχι με το νόημα της επισημοποίησης, αλλά σεβάστηκε το νόημα αυτών και με έφερε πρώτο στην εκλογή της Κεντρικής Επιτροπής. Μήνυμα, δεν θα το έλεγα προς τον πρόεδρο, τον φίλο μου. Αλλά νομίζω ότι αυτήν την πρωτιά, πρέπει να τη λάβει υπόψη του».

Πρόσθεσε, πάντως, πως «έχω αποφασίσει να συνεχίσω να μην είμαι γραμματέας του κόμματος, ακόμη και αν μου το προτείνει ο πρόεδρος, διότι είμαι και βουλευτής και είδα πόσο δύσκολο είναι να τα συνδυάσεις. Δεύτερον, διότι μπορεί να σε έχει προτιμήσει ένα μεγάλο σώμα του συνεδρίου, αλλά πρέπει να σε προτιμήσει και το σώμα της Κεντρικής Επιτροπής, που εκλέγει το γραμματέα. Και γραμματέας με 55% είναι μισός γραμματέας. Και τρίτον και κυριότερο, ο γραμματέας, με το θεσμικό του ρόλο ως το δεύτερο πρόσωπο του κόμματος, αν θέλουμε να είμαστε εντάξει απέναντι στη συνείδησή μας και την πολιτική παραγωγή, πρέπει όχι απλώς να σέβεται τις αποφάσεις του συνεδρίου, αλλά και να τις πιστεύει για να τις υλοποιήσει. Εγώ μπορεί να σέβομαι τις αποφάσεις της πλειοψηφίας, αλλά έχω διαφορές».

Εξέφρασε την εκτίμηση πως «πιστεύω ότι ο τόπος έχει ανάγκη από μία στροφή του τιμονιού προς τα αριστερά και για να το πετύχει, το μόνο που δεν πρέπει να σκεφτεί το κόμμα μου είναι να προσπαθήσει να μαζέψει τις δυνάμεις του, να προσπαθήσει να μπει στη Βουλή και να διευρυνθεί λίγο παραπάνω και να δει, εάν έρθει πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ, πώς θα πάει να τον βοηθήσει. Αυτή δεν είναι στροφή προς τα αριστερά. Η πραγματική στροφή του τιμονιού προς τα αριστερά είναι να προσπαθήσει η ΔΗΜΑΡ να συγκροτήσει αυτόν τον τρίτο πόλο του δημοκρατικού σοσιαλισμού και της Κεντροαριστεράς και από μια θέση ισχύος, αυτός ο πόλος να μπορέσει, εάν του δοθεί η δυνατότητα, να έρθει κοντά και με δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ. Διότι αν το πετύχει αυτό, ανασυγκροτούμενη η Κεντροαριστερά, θα κάνει και πολύ διαφορετικό τον ΣΥΡΙΖΑ. Να είστε βέβαιοι. Θα τον ρεαλιστικοποιήσει, διότι θα είσαι μια ισχυρή δύναμη που θα τον υποχρεώσει να αρχίσει να σκέφτεται με άλλο τρόπο τη διέξοδο από την κρίση και όχι έτσι όπως το σκέπτεται τώρα».

Keywords
Τυχαία Θέματα