Δεκάδες θύματα μεταξύ των οποίων και παιδιά στη Συρία

Τους 76 νεκρούς, μεταξύ των οποίων και 28 παιδιά, αναφέρει ο νεότερος απολογισμός που έδωσε στη δημοσιότητα το Συριακό Παρατηρητήριο Δικαιωμάτων, μετά τις αεροπορικές επιθέσεις που πραγματοποίησαν οι δυνάμεις του καθεστώτος Άσαντ στο Χαλέπι της βόρειας Συρίας, εναντίον τεσσάρων συνοικιών που είναι υπό τον έλεγχο των ανταρτών.

Την ίδια ώρα, πάνω από 80 άμαχοι εκτελέστηκαν από ισλαμιστές αντάρτες βορειοδυτικά της Δαμασκού, ενώ σημειώθηκαν και πολλές απαγωγές για να χρησιμοποιηθούν σαν ανθρώπινες αλυσίδες.

«Ο αριθμός των μαρτύρων που σκοτώθηκαν από τους βομβαρδισμούς οι οποίοι έγιναν

με βαρέλια εκρηκτικών ανέρχεται σε 76, μεταξύ τους 28 παιδιά μικρότερα των 18 ετών και 4 γυναίκες», ανακοίνωσε το Παρατηρητήριο το οποίο στηρίζεται σε μεγάλο δίκτυο ένοπλων μελών της αντιπολίτευσης και σε ιατρικές πηγές.

Σύμφωνα με το Κέντρο μέσων μαζικής ενημέρωσης του Χαλεπίου (CMA), ήταν «πρωτοφανείς» οι επιδρομές στην πόλη, που άλλοτε ήταν σημαντικό οικονομικό κέντρο. Ελικόπτερα της συριακής πολεμικής αεροπορίας έριξαν «βαρέλια βόμβες», όπως ονομάζονται, δηλαδή κυλίνδους γεμάτους εκρηκτικά ή βαρέλια πετρελαίου που εκτοξεύονται από το πίσω μέρος των ελικοπτέρων με μικρή πιθανότητα να πλήξουν συγκεκριμένο στόχο, αλλά με ικανότητα να προκαλέσουν σοβαρές και εκτεταμένες ζημιές.

Φωτό: Αρχείου

Keywords
Τυχαία Θέματα