Σε πρώτο πλάνο η πολιτική διαπραγμάτευση

Μετά από την διαφαινόμενη πιθανότητα να υπάρξει αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, η κυβέρνηση σκέφτεται να προχωρήσει σε πολιτική διαπραγμάτευση, προκειμένου να είναι σε κάθε περίπτωση έτοιμη, έχοντας αποφασίσει ότι πρέπει να επιμείνει σε κάποιες από τις «κόκκινες γραμμές» που έχουν χαραχθεί.

Η στροφή στην πολιτική διαπραγμάτευση φαίνεται από την ενεργοποίηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά τις τελευταίες ημέρες, τις τηλεφωνικές

επαφές που είχε χθες Παρασκευή ο υπουργός Οικονομικών με τον επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ Πόουλ Τόμσεν και τον πρόεδρο του Euro-working Group Τομας Βίζερ, αλλά και τη νέα σύσκεψη που είχε χθες ο πρωθυπουργός με τον Γκίκα Χαρδούβελη και τον Χρήστο Σταϊκούρα.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής», με δεδομένο το αδιέξοδο, ο κ. Σαμαράς επιδιώκει ένα κύκλο επαφών με ευρωπαίους ηγέτες, περιλαμβανομένης της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, ώστε η διαπραγμάτευση να επανέλθει σε τροχιά και η συμφωνία να έχει ολοκληρωθεί ως τις 19 Δεκεμβρίου, οπότε και λήγει η τελευταία τακτική Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε. για το 2014.

Σύμφωνα μάλιστα με την εφημερίδα, από το κυβερνητικό στρατόπεδο εκφράζεται η αισιοδοξία ότι μπορεί να υπάρξουν θετικές εξελίξεις προς το τέλος της εβδομάδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα