Πούτιν: “Η Ρωσία δεν θα απομονωθεί”

Το δικό του μήνυμα πως η Ρωσία δεν πρόκειται να απομονωθεί διεθνώς λόγω του Ουκρανικού θέματος και ότι δεν θα είναι η μόνη που θα πληγωθεί από τις κυρώσεις και την πτώση στις τιμές του πετρελαίου, έστειλε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, με συνέντευξη που παραχώρησε στο ρωσικό πρακτορείο Itar-Tass.

«Καταλαβαίνουμε τα δεινά που θα προκαλούσε ένα ‘Σιδηρούν Παραπέτασμα’ για εμάς. Δεν θα βαδίσουμε σε αυτό το δρόμο

σε οποιαδήποτε περίπτωση, και κανείς δεν θα χτίσει ένα τείχος γύρω μας. Αυτό είναι αδύνατο», ήταν τα λόγια του Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος πρόσθεσε:

«Δέχονται την υπόθεση πως η Ρωσία έχει συμφέροντα, αλλά αρνούνται το δικαίωμά μας να τα υπερασπιστούμε, και να υπερασπιστούμε τους ανθρώπους που ζουν σε αυτές τις περιοχές. Όταν η Ρωσία αρχίζει να μιλά για αυτά και να υπερασπίζεται ανθρώπους και τα συμφέροντά της, γίνεται ο αμέσως ο ‘κακός’».

Μιλώντας για τη μεγάλη μείωση της τιμής του πετρελαίου κατά τους τελευταίους μήνες, η οποία πλήττει τις ενεργειακές εξαγωγές της Ρωσίας, ο κ. Πούτιν προειδοποίησε πως αν πρόκειται για σκόπιμη κίνηση, τότε και αυτοί που προκαλούν τις μειώσεις θα υποστούν τις συνέπειες.

«Αν η τιμή της ενέργειας μειώνεται εσκεμμένα, αυτό επίσης χτυπά αυτούς που εισάγουν τα όρια», σχολίασε.

Τέλος, ο Βλαντίμιρ Πούτιν αποκάλυψε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να είναι εκ νέους υποψήφιος για την προεδρία της Ρωσίας στις εκλογές του 2018.

Keywords
Τυχαία Θέματα