Σε Πάτρα και Ζάκυνθο άπλωσαν τα δίχτυα τους οι «αστυνομικοί» με τα τηλεφωνήματα τρόμου

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Toυ Πέτρου Καρσιώτη

Σε Πάτρα και Ζάκυνθο άπλωσαν αυτή τη φορά τα απατηλά τους δίχτυα οι εμπνευστές των τηλεφωνημάτων του τρόμου καταφέρνοντας να αποσπάσουν από τέσσερις πολίτες 36.000 ευρώ ενώ είχαν στόχο να υφαρπάξουν τουλάχιστον μισό εκατομμύριο ευρώ!

΄Ενας 30χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, μέλος εγκληματικής ομάδας, που συνελήφθη και τουλάχιστον

άλλοι τέσσερις δράστες, που παραμένουν άγνωστοι.

Ο Βούλγαρος, ο οποίος διέμενε σε ξενοδοχείο στην Πάτρα, έχοντας στην τσέπη 18.650 ευρώ, και οι συνεργοί του, τηλεφωνούσαν σε πολίτες, προσποιούμενοι τους αστυνομικούς.

Με το πρόσχημα ότι οικείοι τους έχουν εμπλακεί σε τροχαία ατυχήματα με θανάσιμο ή σοβαρό τραυματισμό ανηλίκου, απαιτούσαν χρήματα που κυμαίνονταν από 15.000 έως 80.000 ευρώ, προκειμένου οι εμπλεκόμενοι συγγενείς τους να αποφύγουν τις συνέπειες από το δήθεν τροχαίο ατύχημα!

Επιπλέον, ο 30χρονος είχε αναλάβει το ρόλο του παραλήπτη των χρημάτων («εισπρακτόρα») από τα θύματα, ενώ άλλα μέλη της οργάνωσης είχαν αναλάβει το ρόλο καθοδήγησης και επικοινωνίας με τα υποψήφια θύματα.

Γεγονός που επιβεβαιώνει σχετικό ρεπορτάζ της Alphafreepress, το οποίο ανέφερε ότι συλλαμβάνονται οι εισπράκτορες των κυκλωμάτων, αλλά παραμένουν αλώβητοι και ασύδοτοι οι εγκέφαλοι που πραγματοποιούν τα τηλεφωνήματα.

Σε όλες τις περιπτώσεις, κατά την τηλεφωνική τους συνομιλία, για να γίνουν πιο πειστικοί και να επιτύχουν την εξαπάτηση των θυμάτων τους, ένας από τους δράστες προσποιούνταν το συγγενικό πρόσωπο, το οποίο εκλιπαρούσε για βοήθεια.

Με το συγκεκριμένο τρόπο δράσης, προέκυψε ότι τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, εξαπάτησαν στις 14 και 15-09-2016, τέσσερις πολίτες στην Πάτρα, αποσπώντας το χρηματικό ποσό των 18.650 και κοσμήματα αξίας 18.000 ευρώ.

Ειδικότερα:
Απέσπασαν από ηλικιωμένη γυναίκα το χρηματικό ποσό των 750 ευρώ και κοσμήματα αξίας 3.000 ευρώ,
Από 54χρονη απέσπασαν κοσμήματα αξίας 15.000 ευρώ και το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ,.
Από 78χρονη το χρηματικό ποσό των 7.900 ευρώ και
από 16χρονη(!) το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ.

Επίσης, τα μέλη της σπείρας με την ίδια μεθοδολογία αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν, κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, τουλάχιστον άλλους δεκατέσσερις πολίτες σε Πάτρα και Ζάκυνθο, αξιώνοντας ποσά που ξεπερνούν τις 500.000 ευρώ.

Το άρθρο Σε Πάτρα και Ζάκυνθο άπλωσαν τα δίχτυα τους οι «αστυνομικοί» με τα τηλεφωνήματα τρόμου εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα