Τσίπρας: «Να μην οδηγηθεί η Ε.Ε. σε υπαρξιακή κρίση»

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Στην κατανόηση από τους “περισσότερους εκ των 27” του μεγέθους της κρίσης και του γεγονότος πως η μη αλλαγή μπορεί να οδηγήσει σε “υπαρξιακή κρίση” και μεγάλα αδιέξοδα στην ΕΕ στάθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την έξοδό του, μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου των 27 στην Μπρατισλάβα.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «Οι πολίτες δεν εμπνέονται από το όραμα της ΕΕ, οπότε πρέπει να βρει η ΕΕ ένα νέο όραμα», ενώ τόνισε ότι

οι διαφορές για το τι πρέπει να γίνει παραμένουν,πλην όμως, τίθεται πλέον επί τάπητος η κοινωνική ατζέντα.

«Κάθε κανόνας πρέπει να έχει εξαιρέσεις»

Ο Α. Τσίπρας αναφέρθηκε στην ανάγκη το Σύμφωνο Σταθερότητας και ανάπτυξης να πάψει να περιορίζεται στις πολιτικές δημοσιονομικής πειθαρχίας και να γίνει επί της ουσίας “και ανάπτυξης” ενώ δήλωσε ότι “Πρέπει να ξαναμιλήσουμε για το ευρωπαϊκό κοινωνικό κεκτημένο” και ότι “Πρέπει να σταματήσουμε να πιστεύουμε ότι οι κανόνες είναι οι δέκα εντολές του Μωυσή και ότι είναι γραμμένοι στην πέτρα”. “Κάθε κανόνας πρέπει να έχει και εξαιρέσεις» είπε ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στις χώρες που επλήγησαν από την κρίση αλλά και αν εγκαταλειφθεί η λογική “ό,τι δεν είναι στη δική μου αυλή δεν με αφορά”, αναφερόμενος, έτσι, εμμέσως, στο προσφυγικό.

Το άρθρο Τσίπρας: «Να μην οδηγηθεί η Ε.Ε. σε υπαρξιακή κρίση» εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα