Σε ολιγοήμερη επίσκεψη της τρόικας ευελπιστεί η κυβέρνηση

Για τις 4 Ιουνίου προγραμματίζεται – κατά πάσα πιθανότητα – το νέο ραντεβού της κυβέρνησης με κλιμάκιο της τρόικας, για τη νέα αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας. Στην κυβέρνηση ευελπιστούν πως η επίσκεψη των εκπροσώπων των δανειστών θα είναι ολιγοήμερη και εκφράζουν αισιοδοξία ότι ουδεμία εμπλοκή θα υπάρξει.

Το οικονομικό επιτελείο εξετάζει ήδη την πορεία υλοποίησης των τριών προαπαιτούμενων δράσεων που αφορούν στην οριστικοποίηση του νέου φορολογικού

νομοσχεδίου, στον νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και στο σχέδιο για την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Σημειώνεται ότι τον Ιούνιο η εξέταση της ελληνικής οικονομίας δεν θα αφορά σε κάποια δόση, καθώς υπάρχει ήδη η πολιτική απόφαση από το Eurogroup και για τη δόση του β΄ τριμήνου, ύψους 3,3 δισ. ευρώ. Η έγκριση για την καταβολή της αναμένεται να δοθεί στα μέσα Ιουνίου, ενώ στις 31 Μαΐου αναμένεται να εγκριθεί από το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ το ποσό του 1,8 δισ. ευρώ που αναλογεί στο Ταμείο. Στον αντίποδα, το φθινόπωρο η εξέταση από την τρόικα θα εστιασθεί στην κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού για την περίοδο 2015- 2016 (που θεωρητικά ανέρχεται σε 4,2 δισ. ευρώ).

Keywords
Τυχαία Θέματα