Σε επιφυλακή η Ευρώπη: Πληροφορίες για νέο τρομοκρατικό χτύπημα

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Σε επιφυλακή έχουν τεθεί οι δυνάμεις ασφαλείας όλων των μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων, καθώς υπάρχουν βάσιμες πληροφορίες ότι επίκειται τρομοκρατικό χτύπημα. Ειδικά σε αεροδρόμια και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τα μέτρα είναι δρακόντεια. Την ίδια ώρα στο Λονδίνο οι αρχές προσπαθούν να καταλάβουν τα κίνητρα του δράστη της χθεσινοβραδινής επίθεσης.

Στη Γαλλία

Ειδικότερα,

συναγερμός έχει σημάνει στη Γαλλία αφού η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για έναν Αφγανό που εικάζεται ότι σχεδιάζει τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι.

Ο εν λόγω Αφγανός βρίσκεται στη Γαλλία περίπου δύο μήνες. Μάλιστα οι υπηρεσίες ασφαλείας έδωσαν στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του Αφγανού, ο οποίος έχει αιτηθεί άσυλο, όμως δεν έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής το όνομα του.

Στο Βέλγιο
Η βελγική αστυνομία συνέλαβε δύο αδέλφια, έπειτα από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής σε σπίτια στην περιοχή της Μονς και της Λιέγης, καθώς σε βάρος τους υπάρχουν υποψίες ότι σχεδίαζαν τρομοκρατική ενέργεια στο Βέλγιο.

Σε ανακοίνωση της η εισαγγελία της χώρας αναφέρει ότι: «Με βάση τα προσωρινά αποτελέσματα της έρευνας, προκύπτει ότι υπήρχαν σχέδια για επιθέσεις στο Βέλγιο».

Στην Ολλανδία

Παράλληλα αυξημένα είναι τα μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο Σκίπχολ του Άμστερνταμ, μετά από αναφορές για ενδεχόμενη τρομοκρατική απειλή που δέχθηκαν οι Αρχές της Ολλανδίας.

Ισχυρή είναι η αστυνομική παρουσία εντός και εκτός του εν λόγω αεροδρομίου, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει επίσημα γνωστό το είδος της απειλής.

Το άρθρο Σε επιφυλακή η Ευρώπη: Πληροφορίες για νέο τρομοκρατικό χτύπημα εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα