Εγγονή της «Τίγρης» η δολοφόνος της τραγωδίας του Κορωπίου

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Η μοίρα έπαιξε το δικό της τραγικό παιχνίδι στην περίπτωση της 26χρονης νεαρής, που δολοφόνησε την πρώην σύζυγο του συντρόφου της στο Κορωπί.

Πριν από 53 χρόνια και συγκεκριμένα τον Οκτώβριο του 1963, η γιαγιά της, Ελένη Παπαϊωάννου έκαψε ζωντανό τον σύζυγό της Παναγιώτη ο οποίος την υποπτευόταν ότι διατηρούσε εξωσυζυγικές σχέσεις με άλλον άντρα.
Το φρικτό αυτό έγκλημα που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο έγινε στο ίδιο σπίτι που χθες το βράδυ η 26χρονη μαχαίρωσε, μετά από μεγάλο καβγά, την πρώην σύζυγο του συντρόφου της.

Οταν άρχισαν

να γίνονται γνωστές οι λεπτομέρειες του φονικού της δόθηκε από τις εφημερίδες της εποχής ο χαρακτηρισμός «Η τίγρη του Κορωπίου».

Το χρονικό της δολοφονίας

Στις 23 Οκτωβρίου του 1963, ώρα 10 το βράδυ, ο Παναγιώτης Παπαϊωάννου κοιμόταν στο σπίτι του, καλυμμένος με μια κουβέρτα. Η σύζυγός του Ελένη, περπατούσε στις μύτες των ποδιών της για να μην τον ξυπνήσει και σιγά σιγά, έκλεισε όλα τα παράθυρα και κλείδωσε τις πόρτες του σπιτιού. Χωρίς να πει κουβέντα, τον περιέλουσε με βενζίνη και πέταξε πάνω του ένα αναμμένο σπίρτο.

Ο Παπαϊωάννου τυλίχτηκε στις φλόγες και άρχισε να ουρλιάζει, αλλά η Ελένη πρόλαβε να φύγει απ’ το σπίτι. Οι απόκοσμες κραυγές του ξύπνησαν τον γείτονα, ο οποίος έτρεξε να βοηθήσει. Η πόρτα όμως ήταν κλειδωμένη και δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα.

Ειδοποίησε τις Αρχές οι οποίες όταν ήρθαν και μπόρεσαν να μπουν στο σπίτι βρήκαν απανθρακωμένο το θύμα με το χέρι του γαντζωμένο στο χερούλι ενός παραθύρου.

Η γιαγιά της νεαρής παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα Κορωπίου,λέγοντας «έβαλα φωτιά και έκαψα τον άνδρα μου. Ήρθα να παραδοθώ και δεν μετανοώ γι’ αυτό που έκανα».

Η κατάθεση της κατηγορούμενης αποκάλυψε την τραγική της ιστορία. Η μητριά της την έστειλε να γίνει υπηρέτρια στο σπίτι του θύματος, όταν ήταν 15 χρονών.

Ο Παπαϊωάννου τη βίασε. Τότε η οικογένεια της τον ανάγκασαν να την παντρευτεί, επειδή την ατίμασε. Απέκτησαν δύο παιδιά για τα οποία δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ. Σπαταλούσε όλα του τα χρήματα στο ποτό, ενώ η οικογένειά του πεινούσε. Όταν η Ελένη του ζήτησε χρήματα για να αγοράσει γάλα, της είπε να βγει στο πεζοδρόμιο.

Όπως είπε στο δικαστήριο, όταν τόλμησε να ξαναζητήσει λεφτά ο σύζυγός της άρπαξε ένα μαχαίρι και απείλησε να τη σκοτώσει.

Παρά τις καταθέσεις των συγγενών του θύματος οι ένορκοι την πίστεψαν και καταδικάσθηκε με το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου σε δεκαοχτώ χρόνια φυλακή.

Το άρθρο Εγγονή της «Τίγρης» η δολοφόνος της τραγωδίας του Κορωπίου εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Αναζητήσεις
tigris tou koropiou
Τυχαία Θέματα