Σε αναβρασμό η Τουρκία μετά την αιματηρή κατάληξη της ομηρίας του εισαγγελέα

Συγκλονισμένη είναι η τουρκική κοινότητα μετά την τραγική κατάληξη της ομηρίας του εισαγγελέα Μεχμέτ Σελίμ Κιράζ στην Κωνσταντινούπολη, που χειρίστηκε την υπόθεση του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν.

Υπενθυμίζεται, πως 2 μέλη της ακροαριστερής οργάνωσης DHKP-C είχαν πιάσει όμηρο τον εισαγγελέα Μεχμέτ Σελίμ Κιράζ, ως «εκδίκηση» για το θάνατο του 15χρονου κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων του 2013, με αποτέλεσμα και οι τρεις να καταλήξουν νεκροί από την ομηρία.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, όπως αναφέρει το Reuters, διαδηλωτές

συγκρούστηκαν με την αστυνομία σε δύο γειτονιές της Κωνσταντινούπολης, το Οκμεϊντανί και το Γκαζί. Το Οκμεϊντανί είναι η περιοχή που έμενε ο 15χρονος Μπερκίν, ενώ η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει τους διαδηλωτές.

Με επιχείρηση των αρχών έλαβε τέλος με αιματηρό τρόπο η ομηρία, καθώς ο ίδιος ο εισαγγελέας τραυματίστηκε βαριά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ νεκροί έπεσαν οι δύο δράστες, μέλη της αριστερής οργάνωσης DHKC. Αυτήκοοι μάρτυρες ανέφεραν ότι ακούστηκε μία δυνατή έκρηξη και ακολούθησαν περίπου 100 πυροβολισμοί.

Καθ” όλη τη διάρκεια της ομηρείας η τουρκική κυβέρνηση ενεργοποίησε το νόμο που επιβάλλει λογοκρισία στη μετάδοση πληροφοριών από τα μέσα ενημέρωσης. Έτσι το Twitter έγινε (για μία ακόμη φορά) η πηγή ενημέρωσης των πολιτών.

Τελευταία νέα:

Ένοπλοι εισέβαλαν στα γραφεία του κόμματος του Ερντογάν

Keywords
Τυχαία Θέματα