Σταθάκης: «Πάμε για συμφωνία μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα»

Για συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους και δανειστές μας, μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα, έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, προσθέτοντας αυτή η συμφωνία θα οδηγήσει στην απελευθέρωση της χρηματοδότησης προς την Ελλάδα, αλλά και στην επόμενη συμφωνία που θα είναι η μεσοπρόθεσμη.

Αναφερόμενος στο θέμα του ανοίγματος των καταστημάτων και τις Κυριακές ο κ. Σταθάκης είπε ότι «η κυβέρνηση θα καταργήσει

το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές», τονίζοντας ότι θα επανέλθει το παλιό σύστημα για δυο Κυριακές το χρόνο και ίσως για δύο ακόμα Κυριακές με αποφάσεις των τοπικών συλλόγων κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων.

Απαντώντας σε ερώτηση για τα περιφερειακά αεροδρόμια, είπε ότι θα γίνει συζήτηση με τη γερμανική κοινοπραξία που έχει επιλεγεί για τη βελτίωση των όρων και όσον αφορά τη συμμετοχή του δημοσίου, αλλά και για τον χρόνο παραχώρησης, τον οποίο χαρακτήρισε υπερβολικό καθώς με την ήδη υπάρχουσα συμφωνία είναι 50 χρόνια, ενώ για το λιμάνι του Πειραιά τόνισε ότι συζητείται ένα σύστημα πολυμετοχικότητας με τη συμμετοχή του δημόσιου, και όχι 100% ιδιωτικοποίηση.

Σημείωσε, επίσης, ότι το μοντέλο που έχει επιλεγεί για την κατασκευή των αυτοκινητοδρόμων παραχώρησης έχει καταρρεύσει, γιατί υπήρξε υπερεκτίμηση των δυνατοτήτων της κατασκευής των δρόμων αυτών με τραπεζική χρηματοδότηση. Σε ερώτηση αν θα μειωθούν τα διόδια, είπε ότι δεν έχει να πει κάτι αυτή τη στιγμή.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στο σοβαρό θέμα που έχει προκύψει για όσους έχουν πάρει δάνεια σε ελβετικό Φράγκο, διευκρινίζοντας ότι πριν νομοθετήσει το υπουργείο θα περιμένει πρώτα να εκδοθεί μια σχετική απόφαση των δικαστηρίων.

Σε ό,τι αφορά τα κόκκινα δάνεια είπε ότι συζητείται το μοντέλο της δημιουργίας ενός ταμείου που θα λειτουργεί έξω από το τραπεζικό σύστημα γιατί πρέπει να έχει κοινωνικά χαρακτηριστικά, κάτι που δεν μπορεί να κάνει το τραπεζικό σύστημα.

Πηγή: in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα