Σχεδόν μισό δις ευρώ το κόστος του νέου παλατιού του Ερντογάν

Σάλο έχει προκαλέσει στη γειτονική Τουρκία η κατασκευή του νέου προεδρικού Μεγάρου της χώρας, στο οποίο θα διαμένει ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Το νέο «παλάτι» που φέρει την σφραγίδα της νεοσουλτανικής αντίληψης του ισλαμιστή Ερντογάν παρέχει όλες τις σύγχρονες ανέσεις και για την κατασκευή του ξοδεύτηκε το αστρονομικό ποσό των 491 εκατομμυρίων ευρώ όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας, Μεχμέτ Σιμσέκ.

Η γνωστοποίηση αυτή για το κόστος του παλατιού του Ερντογάν ήρθε σε απάντηση επίκαιρης ερώτησης βουλευτών της

αντιπολίτευσης. Στην απάντηση αναφέρεται ότι το συνολικό κόστος θα είναι 1,37 δισεκατομμύρια τουρκικές λίρες ή 491 εκατ. ευρώ.

Σε ερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές της αντιπολίτευσης στη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό, ο Σιμσέκ είπε ότι το μέγαρο έχει ήδη στοιχίσει 964 εκατομμύρια τουρκικές λίρες, ενώ επιπλέον 300 εκατομμύρια λίρες έχουν προβλεφθεί στο σχέδιο του προϋπολογισμού για το 2015. Μέχρι στιγμής, οι εκτιμήσεις για το κόστος του μεγαλεπήβολου Μεγάρου «Aksaray» (λευκό παλάτι, στα τουρκικά) με τα χίλια δωμάτια δεν ξεπερνούσαν τα 280 εκατομμύρια ευρώ.

Το νέο προεδρικό μέγαρο έχει κτιστεί σε επιφάνεια 200.000 τετραγωνικών μέτρων, το στα περίχωρα της Άγκυρας, σε μια περιοχή την οποία είχε αγοράσει ο πρώτος πρόεδρος και ιδρυτής της Δημοκρατίας της Τουρκίας, Μουσταφά Κεμάλ, προκειμένου να φτιάξει ένα «πρότυπο αγρόκτημα», γεγονός που δείχνει την ουσιαστική αποστροφή του ισλαμιστή Ερντογάν στην Κεμαλική Τουρκία.

Keywords
Τυχαία Θέματα