Σάββατο και Δευτέρα κλειστό το Μετρό

Κλιμακώνουν τις αντιδράσεις του ενάντια στο ενιαίο μισθολόγιο οι εργαζόμενοι στο Μετρό αποφασίζοντας να τραβήξουν χειρόφρενο εκτός από τη Δευτέρα (21/01) και το Σάββατο (19/01)!

Τη νέα 24ωρη απεργία αποφάσισε

το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών.

Το σωματείο εργαζομένων της Αττικό Μετρό (ΣΕΑΜ - ΣΜΑΜ) αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ότι η γενική του συνέλευση αποφάσισε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων, «μετά και την απορριπτική θέση του αρμόδιου Υπουργού κ. Κ.Χατζηδάκη στα αιτήματα των εργαζομένων».

Τα αιτήματα των εργαζομένων είναι:

«Όχι στην πέμπτη συνεχή περικοπή των αποδοχών των εργαζομένων που πλέον θα υπερβεί το 50% σε σχέση με το 2009.

Όχι στη συνεχιζόμενη αποδυνάμωση της εταιρείας από τις οικειοθελείς αποχωρήσεις δυσεύρετου εξειδικευμένου προσωπικού της προς μεγάλα τεχνικά έργα του εξωτερικού με προφανή πλέον τον κίνδυνο για την ασφάλεια των κατασκευών (υπόγεια έργα σε πυκνοκατοικημένες περιοχές), για την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος και για την ποιότητα των έργων.

Όχι στις καθυστερήσεις που είναι βέβαιο ότι θα προκύψουν, τόσο στην παράδοση των 7 νέων σταθμών (προς Περιστέρι, Ελληνικό και Χαϊδάρι) όσο και στην υλοποίηση των υπόλοιπων έργων Μετρό και Τραμ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Οι εργαζόμενοι του μετρό αναρωτούνται: «Ποια η ανάγκη απασχόλησης ακριβοπληρωμένων συμβούλων - αμειβομένων από 12.000 έως 22.000 ευρώ έκαστος σε μηνιαία βάση - σε θέσεις/ειδικότητες, οι οποίες καλύπτονται ενδοεταιρικά από μηχανικούς της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. με μεγαλύτερη εμπειρία και εξειδίκευση; Πώς επιτυγχάνεται εξοικονόμηση κόστους όταν έμπειρα και εξειδικευμένα στελέχη εκδιώχνονται, βάσει του θεσμού της εφεδρείας, και, στη συνέχεια, επαναπροσλαμβάνονται ως σύμβουλοι απολύτως απαραίτητοι, με κόστος άνω των 12.000 ευρώ έκαστος μηνιαίως;».

Η ανακοίνωση καταλήγει αναφέροντας ότι «θα συνεχίσουμε το δίκαιο αγώνα μας για το συμφέρον της εθνικής οικονομίας, το συμφέρον των κατοίκων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και το συμφέρον της ίδιας της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ και των εργαζομένων της».

Υπενθυμίζουμε πως και σήμερα (Παρασκευή 18/01) το Μετρό κατέβασε ρολά ενώ 24ωρη απεργία πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στον Ηλεκτρικό και το Τράμ.

Keywords
Τυχαία Θέματα