Σαρώνει την Ιαπωνία ο τυφώνας “Φανφόν”

Σαρώνει την Ιαπωνία ο ισχυρός τυφώνας «Φανφόν» ο οποίος από σήμερα το πρωί πλήττει το κέντρο της χώρας του «ανατέλλοντος ηλίου», κατευθυνόμενος προς το Τόκιο. Ο «Φανφόν» έχει περάσει τις προηγούμενες ημέρες από το νότιο τμήμα του ιαπωνικού αρχιπελάγους όπου προκάλεσε το θάνατο τεσσάρων ατόμων, ενώ αρκετοί αγνοούνται, ανάμεσά τους και τρεις αμερικανοί στρατιώτες που παρασύρθηκαν από τα γιγάντια κύματα στο νησί Οκινάουα και ένας 21χρονος σέρφερ που βρισκόταν ανοικτά της παραλίας της Φουτζισάβα, νοτιοδυτικά

του Τόκιο.

Ο «Φανφόν» είναι ο 18ος τυφώνας της εποχής που έφθασε πρώτα «κοντά στην πόλη Χαμαμάτσου», περί τα 200 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας της Ιαπωνίας. Τρεις ώρες αργότερα προσέγγισε με ταχύτητα 65 χιλιομέτρων την ώρα τη Γιοκοχάμα, στα προάστια του Τόκιο που έχουν πνιγεί από χθες από τις αδιάκοπες βροχοπτώσεις.

Ο τυφώνας συνοδεύεται από ανέμους που πνέουν με ταχύτητα έως 180 χιλιομέτρων την ώρα καθήλωσε στο έδαφος 600 αεροσκάφη, την επομένη της ακύρωσης 216 πτήσεων, ενώ αποτέλεσε την αιτία για να διακοπούν οι έρευνες στην κορυφή του όρους Οντάκε, μια εβδομάδα μετά την ξαφνική ηφαιστειακή του έκρηξη που προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 51 ανθρώπων.

Keywords
Τυχαία Θέματα