Σαν σήμερα η πιο μεγάλη διαφορά σε ντέρμπι «αιωνίων» (video)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ανήμερα της έναρξης των φετινών τελικών του πρωταθλήματος στις 19:30, η σημερινή ημερομηνία (19/5) φέρνει χαμόγελα στον Ολυμπιακό ενώ το ακριβώς αντίθετο ισχύει με τον Παναθηναϊκό.

Στις 19 Μαΐου 1996, οι «πράσινοι, λίγες εβδομάδες μετά την κατάκτηση του ευρωπαϊκού τίτλου στο Παρίσι, έρχονταν στο ΣΕΦ, για να παίξουν κόντρα στους

«ερυθρόλευκους» το πιο κρίσιμο ματς της χρονιάς για το ελληνικό πρωτάθλημα, με τον νικητή να κατακτά τον τίτλο.

Η αποχώρηση του Ντομινίκ Ουίλκινς για τις ΗΠΑ και η μη συμμετοχή του ήταν ένα μεγάλο «πλήγμα» για το «τριφύλλι», ωστόσο ακόμη κι έτσι η τελική έκταση στο σκορ του πέμπτου τελικού εκείνης της σειράς των τελικών δεν μπορεί να δικαιολογηθεί.

Ο Ολυμπιακός του Ιωαννίδη

Οι «ερυθρόλευκοι» του Γιάννη Ιωαννίδη εμφανίστηκαν στο παρκέ του ΣΕΦ πολύ πιο προσηλωμένοι στο στόχο και κατάφεραν να επιβάλουν σταδιακά τον ρυθμό τους. Οι παίκτες του Μπόζινταρ Μάλκοβιτς «εγκλωβίστηκαν» από την άμυνα του Σιγάλα, του Φασούλα και της παρέας τους και με τον Ντέιβιντ Ρίβερς να σημειώνει 16 πόντους, έφτασαν στο τελικό 73-38.

Εκείνη η διαφορά των 35 πόντων υπέρ του Ολυμπιακού, αποτελεί και μέχρι και σήμερα τη μεγαλύτερη που έχει σημειωθεί σε ντέρμπι «αιωνίων», σε επίπεδο Α1.

Ολυμπιακός (Ιωαννίδης): Μπακατσιάς 3, Σιγάλας 10, Μπέρι 10, Νάκιτς 12, Φασούλας 8, Τόμιτς, Τάρλατς 14, Ρίβερς 16

Παναθηναϊκός (Μάλκοβιτς): Αλβέρτης 10, Σοκ 3, Κούουσμα 2, Οικονόμου 6, Γιαννάκης 6, Βράνκοβιτς 5, Σταυρακόπουλος 4, Πετσάρσκι 2.

Δείτε το βίντεο

Το άρθρο Σαν σήμερα η πιο μεγάλη διαφορά σε ντέρμπι «αιωνίων» (video) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα