Έφυγε από την ζωή ο επί 34 χρόνια εκδότης των New York Times, Α. Σουλτσμπέργκερ

Ο πρώην εκδότης και διευθύνων σύμβουλος των New York Times Άρθουρ Σουλτσμπέργκερ πέθανε χθες  (Σάββατο) στη Νέα Υόρκη, σε ηλικία 86 ετών, μετά από μακρά ασθένεια, όπως  ανέφερε η οικογένειά του.

Ο Σουλτσμπέργκερ ήταν εκδότης και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας επί 34 χρόνια.
Προώθησε βαθιές αλλαγές, μετατρέποντάς την σε μια εκδοτική επιχείρηση αξίας δισεκατομμυρίων

δολαρίων με την προσθήκη και άλλων εφημερίδων, περιοδικών, ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών. Οι κυκλοφορίες της εφημερίδας αλλά περισσότερο τα κέρδη ενισχύθηκαν σημαντικά στην 30ετία του Σουλτσμπέργκερ.
Ως εκδότης, τόλμησε ρηξικέλευθες αλλαγές, εισάγοντας χρώμα στην εφημερίδα, καθιερώνοντας  ενότητες για την επιστήμη, την διασκέδαση και έτσι συνέβαλε σημαντικά στην άνοδο της ποιότητας της.
Μετά τη δεκαετία του 1980 παρέδωσε σταδιακά τα ηνία στο γιο του, Άρθουρ Οξ Σουλτσμπέργκερ Τζούνιορ ενώ το 1992 αποχώρησε από τη θέση του εκδότη.
Κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Σουλτσμπέργκερ η εφημερίδα κέρδισε 31 βραβεία Πούλιτζερ και δημοσίευσε τα Pentagon Papers, χιλιάδες σελίδες απόρρητων εγγράφων που αποτύπωναν πολύ γλαφυρά την αμερικανική εμπλοκή στο Βιετνάμ.
Το 1964 η εφημερίδα κέρδισε στο Ανώτατο Δικαστήριο μία καθοριστικής σημασίας υπόθεση (New York Times vs. Sullivan) η οποία προστατεύει έκτοτε τον αμερικανικό τύπο από αγωγές από τη δημόσια πρόσωπα για συκοφαντία.

Keywords
Τυχαία Θέματα