Σαμαράς: Ο Παπανδρέου έφυγε, τώρα ήρθε η ώρα να φύγει και το ΠΑΣΟΚ!

Με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Βίλφρεντ Μαρτένς να «ανοίγει» την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ στο Ζάππειο, ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς ξεκίνησε την ομιλία του, επιτιθέμενος σε Αριστερά και ΠΑΣΟΚ.

Κατηγόρησε τα άλλα κόμματα ότι «ασχολούνται με το χθες και καταγγέλλουν ο ένας τον άλλο». Συγκεκριμένα για την Αριστερά είπε ότι «είναι κολλημένη στις εμμονές της», ότι «έδιωχνε τις επιχειρήσεις,

τους τουρίστες και τις επενδύσεις από τη χώρα», ενώ «χάιδευε τους κουκουλοφόρους».

Για το ΠΑΣΟΚ επισήμανε, ότι «με το Μνημόνιο έκλεισε καταστήματα και οδήγησε χιλιάδες Έλληνες στην ανεργία». Εξαπέλυσε πυρά κατά του Γιώργου Παπανδρέου προσωπικά υποστηρίζοντας ότι «η πρότασή του για δημοψήφισμα απομόνωσε την Ελλάδα από την Ευρώπη». «Ο κ. Παπανδρέου έφυγε, τώρα ήρθε η ώρα να φύγει και το ΠΑΣΟΚ», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Συν τοις άλλοις, αρνήθηκε κατηγορηματικά να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ καθώς «θα ήμασταν αιχμάλωτοι της δικής του πολιτικής» ενώ πρόσθεσε ότι «δεν συμφέρει τον ελληνικό λαό μια τέτοια συγκυβέρνηση, συμφέρει μόνο το ίδιο το ΠΑΣΟΚ ‘’για να πέσει στα μαλακά’’». Υποστήριξε, επιπλέον, ότι «συγκυβέρνηση θέλουν κατά βάθος και τα μικρότερα κόμματα για να την καταγγείλουν μετά». Από τα «πυρά» του κ. Σαμαρά δεν ξέφυγε ούτε η Χρυσή Αυγή λέγοντας: «Δεν θα δεχτώ η σημαία των Ναζί να εμφανιστεί στην ελληνική Βουλή».

Τόνισε ότι ήταν ο μόνος στην Ελλάδα και το εξωτερικό όταν μιλούσε για μέτρα ανάπτυξης. «Ανάπτυξη για μας σημαίνει πάνω από όλα ανταγωνιστικότητα. Ανταγωνιστικότητα σημαίνει και μείωση των φόρων», ανέφερε στη συνέχεια.

Τέλος, υποσχέθηκε ότι θα αποκατασταθεί το αίσθημα δικαίου του ελληνικού λαού, θα διερευνηθούν τα «πόθεν έσχες» των πολιτικών από δικαστικούς, ενώ δεσμεύτηκε για την οριστική τακτοποίηση των αυθαίρετων χωρίς επιπλέον πρόστιμα, όπως και για την καθιέρωση του ασυμβίβαστου υπουργού-βουλευτή με περιορισμό των προνομίων τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα