Σαμαράς: «Αν η κυβέρνηση επιλέξει να πάει τη χώρα στα βράχια θα είμαστε απέναντί της»

Στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας μίλησε το πρωί ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς, για πρώτη φορά μετά τις εκλογές. Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στην πρακτική της νέας κυβέρνησης, εκφράζοντας την ανησυχία του για τα θέματα που αφορούν τη χώρα και τον τρόπο που τα χειρίζεται η κυβέρνηση.

Σταθερός στις απόψεις της

πολιτικής του που εξέφρασαν τη χώρα το περασμένο διάστημα, ο κ. Σαμαράς είπε ότι «αν η κυβέρνηση επιλέξει συνέχιση της δικής μας πολιτικής με τον δικό της τρόπο θα τη στηρίξουμε. Αν πάλι εφαρμόσει αυτά που υποσχέθηκε θα έρθουν πολύ δύσκολες ημέρες για τον τόπο. Έχουμε προειδοποιήσει και οι προειδοποιήσεις μας ισχύουν στο ακέραιο». «Αν η κυβέρνηση επιλέξει να πάει στα βράχια, τότε θα είμαστε απέναντί της. Αν επιχειρήσουν να ξηλώσουν προγραμματισμένες μεταρρυθμίσεις θα είμαστε, επίσης, απέναντι.» και πρόσθεσε αναφερόμενος στις δηλώσεις των νέων υπουργών: «Τα όσα λένε οι υπουργοί της κυβέρνησης είναι είτε προετοιμασία ρήξης με την ΕΕ, είτε προετοιμασία κωλοτούμπας.»

Αναφερόμενος στις χθεσινές εξελίξεις με την απόφαση της ΕΚΤ αλλά και τα λεγόμενα του προέδρου του ευρωκοινοβουλίου, ο κ. Σαμαράς, είπε, ότι η κίνηση αυτή δημιουργεί μια ανησυχία και συμπλήρωσε ότι η χώρα βρίσκεται στην πιο κρίσιμη στιγμή της πρόσφατης Ιστορίας. «Είμαστε πάντα κόμμα εθνικής ευθύνης. Από τη θέση της αντιπολίτευσης θα στηρίζουμε ό,τι είναι σωστό και θα στηλιτεύουμε ό,τι είναι λάθος. Δεν θα διστάσουμε ούτε να ψηφίσουμε κάτι σωστό, ούτε να καταψηφίσουμε κάτι λάθος» ήταν τα λόγια του.

Αναφερόμενος στην εκλογική ήττα της Νέας Δημοκρατίας, είπε: «Η ΝΔ έχασε τις εκλογές, αλλά στάθηκε όρθια και δεν είχε την τύχη του ΠΑΣΟΚ, υπέστη μικρή μείωση σε σχέση με το 2012. Το ΠΑΣΟΚ μέσα σε δύομισι χρόνια έχασε 31% της δύναμής του. Το μεγαλύτερο μέρος του εκλογικού Σώματος ψήφισε αντιμνημονιακά και γι’ αυτό χάναμε ψήφους προς τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να έχει κάνει καμία στροφή προς το κέντρο» ενώ κάνοντας αυτοκριτική τόνισε: «Δεν υλοποιήσαμε όλες μας τις εξαγγελίες αλλά ούτε και εξαντλήσαμε την τετραετία, ωστόσο, πετύχαμε τα περισσότερα».

Keywords
Τυχαία Θέματα