Σακελλαρίδης: Δεν έχουμε κάνει πίσω από τις κόκκινες γραμμές μας

Απαντώντας σε όσους κατηγορούν την κυβέρνηση για στροφή όσον αφορά στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης δήλωσε, πως «δεν έχουμε κάνει πίσω από τις κόκκινες γραμμές μας». «Εάν είχε γίνει στροφή 180 μοιρών θα είχαμε υπογράψει πριν από 10 μέρες», σχολίασε ο ίδιος.

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι σήμερα θα υπάρξει συμφωνία, αλλά δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, για να συμπληρώσει, πως «η κυβέρνηση κάνει διάλογο και δίνει σκληρή μάχη για να πετύχει αμοιβαία επωφελή λύση

και να τηρήσει τη λαϊκή εντολή». «Ο καθένας κρίνεται για την τοποθέτησή του στο να βρεθεί λύση», σχολίασε σχετικά με τη στάση των δανειστών στο Eurogroup.

Εν συνεχεία, θέλοντας να εξηγήσει γιατί δεν κατατέθηκαν τα νομοσχέδια για τη ρύθμιση των 100 δόσεων και την προστασία της πρώτης κατοικίας, είπε: «Ο βασικότερος λόγος που δεν κατατέθηκαν είναι ότι δεν έχουν συγκροτηθεί οι επιτροπές ακόμα, για να τα εγκρίνουν».

Αναφερόμενος στο αίτημα που απέστειλε η Αθήνα στους Ευρωπαίους έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως «δεν έχει ζητηθεί επέκταση του προγράμματος, ούτε αξιολόγηση». Ακόμη, ο κ. Σακελλαρίδης είπε ότι «δεν θα υπάρξουν ενέργειες με δημοσιονομικό κόστος, κάτι που άλλωστε αναφέρεται και στο αίτημα, το οποίο απέστειλε η ελληνική πλευρά», ενώ για την τρόικα σημείωσε ότι «ζητούμενο είναι η συνεργασία να γίνεται με τους ίδιους τους θεσμούς και τους ηγέτες τους. Δεν μπορεί να συνεχιστεί η επιβολή πολιτικών από ένα κλιμάκιο τεχνοκρατών».

Μητρόπουλος: Ενδεχόμενη παράταση μπορεί να συνδυαστεί με την επιβολή νέων μέτρων

Την ίδια στιγμή, ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο νέων μέτρων, με βάση την πρόταση επέκτασης της συμφωνίας, που έστειλε η ελληνική κυβέρνηση.

«Με δεδομένο ότι το μέχρι τώρα πρόγραμμα δανειοδότησης της χώρας μας, περιείχε ρήτρα μέτρων, ενδεχόμενη παράταση είναι πολύ πιθανό να συνδυαστεί με την επιβολή νέων μέτρων», ανέφερε ο κ. Μητρόπουλος στον Αντ1.

Πάντως, ο κ. Μητρόπουλος είπε ότι «πολλά από αυτά τα ερωτηματικά θα ξεκαθαριστούν στο σημερινό Eurogroup», ωστόσο η αίσθησή του είναι ότι «η γερμανική πλευρά θέλει να συνεχίσει να μας δανείζει, κρατώντας μας όμως δέσμιους με την υποχρεωτική ένταξη μας σε πρόγραμμα με αυστηρούς όρους».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα