Σ. Κεδίκογλου: «“Παγώνει” το χρέος των ευάλωτων στη ΔΕΗ»

Με αφορμή τις επανασυνδέσεις του ηλεκτρικού ρεύματος σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες ο Σίμος Κεδίκογλου έδωσε διευκρινήσεις σήμερα (Πέμπτη) μιλώντας στον ΑΝΤ1. Όπως σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχετικά με το χρέος των νοικοκυριών στα οποία θα επανασυνδεθεί το ρεύμα, «δεν θα σβηστεί, αλλά θα “παγώσει” για ένα εύλογο μακρινό χρονικό διάστημα», ενώ οι οικογένειες αυτές δεν θα πληρώσουν τέλος επανασύνδεσης.

Βάσει των λεγομένων του, «όποιος στο

μέλλον θελήσει να κάνει διακανονισμό του χρέους του θα γίνει με ακόμη πιο ευνοϊκούς όρους». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε ότι οι άνεργοι του 2013, αλλά και εκείνοι με μειωμένο εισόδημα εντός του 2013 θα μπορούν υποβάλλοντας μια σχετική υπεύθυνη δήλωση στη ΔΕΗ να ενταχθούν στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο. «H κάθε περίπτωση θα εξετάζεται από τις σχετικές επιτροπές των δήμων», ξεκαθάρισε συμπληρώνοντας ότι «σε περίπτωση ψευδών δηλώσεων, θα υπάρχουν συνέπειες».

«Η ομπρέλα προστασίας θα καλύψει όσους πιστοποιηθούν. Δεν μπορούμε να δώσουμε δωρέαν ρεύμα παντού», σχολίασε, ενώ αναφορικά με την επιβάρυνση που θα υπάρξει στους λογιαριασμούς των υπόλοιπων καταναλωτών, επανέλαβε ότι το κόστος θα ανέλθει κατά μέσο όρο από 0,5 έως 1 ευρώ ετησίως.

Keywords
Τυχαία Θέματα