Ρυτίδες αντιμετώπιση με φυσικό τρόπο: Ποιο μπαχαρικό τις εξαφανίζει

Ποιος δε θέλει ένα δέρμα, νεανικό και όμορφο. Η καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς και περιποίησης πρωί και βράδυ, με τα κατάλληλα καλλυντικά προιόντα, βοηθούν το δέρμα να κρατήσει τη νεανικότητα του και συντηρεί την ενυδάτωση που χρειάζεται. Μας αρέσει να φροντίζουμε το δέρμα μας και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να καθυστερήσουμε το χρόνο που τρέχει. Κι αυτό, είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε ανθρώπου, δηλαδή το να φροντίζει τον εαυτό του και να μην τον παραμελεί. Ειδικά, εμείς οι γυναίκες, έχουμε

ένα λόγο παραπάνω να φροντίζουμε το δέρμα μας, λόγω και του καθημερινού μακιγιάζ που κάνουμε, καθώς το επιβαρύνει. Μπορεί να υπάρχουν διάφοροι τρόποι, αντιμετώπισης για να εξαφανίσουμε τις ρυτίδες, κρέμες αντιγήρανσης κτλ. Εδώ σας προτείνουμε έναν τρόπο με φυσικό υλικό.

Εξάλλου οι παλαιότερες γενιές, δεν είχαν έτοιμες κρέμες και χρησιμοποιούσαν για την περιποίηση τους, υλικά της φύσης. Η φύση πάντα μας προσφέρει τον καλύτερο της εαυτό. Υπάρχει ένα φυτό που το χρησιμοποιούμε στη μαγειρική ως μπαχαρικό, αλλά  χρεισιμοποιείται και στην κοσμετολογία. Είναι το γλυκάνισο. Το γλυκάνισο είναι φυτό που καλλιεργείτο για τις αρωματικές του ιδιότητες από την αρχαιότητα. Ο Διοσκουρίδης, μάλιστα αναφέρεται στις ιδιότητές του ως βοτάνου που θερμαίνει, διευκολύνει την αναπνοή, ανακουφίζει τους πόνους και καταπραϋνει τη δίψα. Οι αρχαίοι Έλληνες το συνιστούσαν στα κρυολογήματα. Ο Ιπποκράτης (460-370π.Χ.) πίστευε ότι ο γλυκάνισος σταματούσε το φτάρνισμα. Στη Ρώμη, ήταν ευρέως διαδεδομένο το «κρασί του Ιπποκράτη» που αποτελούνταν από νερό, κρασί και γλυκάνισο. Οι Ρωμαίοι επίσης, χρησιμοποιούσαν το γλυκάνισο σε ένα ιδιαίτερο γλύκισμα, που το έτρωγαν μετά το γεύμα τους για να χωνεύουν.

Οδηγίες για διάλυμα γλυκάνισου

Παρακάτω, δείτε με ποιο τρόπο θα βελτιώσετε τις ρυτίδες στο δέρμα χωρίς πολύ χρήμα και κόπο.

Θα χρειαστείτε:

1 χούφτα γλυκάνισο1 φλυτζάνι νερόΜια μικρή κατσαρόλα

Οδηγίες:

Φτιάξτε λίγο ρόφημα γλυκάνισου και αφήστε το να παγώσει. Σουρώστε το και βάλτε σε ένα ποτήρι. Πλύνετε το πρόσωπό σας με αυτό το διάλυμα, καλύτερα το πρωί και στις περιοχές με ρυτίδες. Θα δείτε αποτέλεσμα από την πρώτη κιόλας μέρα και το δέρμα σας θα γίνει απαλό και λείο άμεσα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ρυτίδες, Ποιο,rytides, poio