Πώς διατηρώ τα καρότα: 3 συμβουλές για να παραμείνουν φρέσκα

Τα καρότα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και πολυχρησιμοποιούμενα λαχανικά σε όλο τον κόσμο. Είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, αλλά και βιταμίνες Β1, Β2 και νιασίνη. Είναι νόστιμα και Τα τρώγονται ωμά είτε σκέτα, είτε σε σαλάτες, ως τουρσί, και φυσικά. Τα καρότα προσφέρουν πολλά οφέλη για την υγεία, καθώς περιέχουν: βιταμίνες Α, Κ και C, κάλιο και ασβέστιο. Τα καρότα, όπως και όλα τα λαχανικά, χάνουν τη “φρεσκάδα” τους, αν δεν τα καταναλώσουμε σχεδόν αμέσως και όταν δεν τα αποθηκεύουμε με τον κατάλληλο σωστό τρόπο. Γνωστά και αγαπημένα

για την τραγανή τους υφή, τα φρέσκα καρότα είναι διαθέσιμα όλο το χρόνο. Όμως, για να διατηρήσουν αυτή την τραγανή υφή τους και να παραμείνουν φρέσκα και τραγανά για περισσότερο καιρό, πρέπει να γνωρίζουμε κάποια πράγματα για την αποθήκευσή τους.

Υπάρχουν μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να αγοράσετε καρότα:

συσκευασμένα σε διάτρητη σακούλα χωρίς τα χόρτα,εκείνα που πωλούνται μεμονωμένα με τα χόρτα, που συνήθως τα βρίσκετε στο τμήμα των βιολογικών προϊόντων ήσε τσαμπιά στη λαϊκή αγορά, που είναι φρέσκα από το χωράφι.

Όπως υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι αγοράς των καρότων, έτσι υπάρχουν και διαφορετικοί τρόποι αποθήκευσης τους.

Πώς να αποθηκεύσετε τα καρότα σε σακούλα

Τα ολόκληρα καρότα ή baby carrots που αγοράζετε σε σακούλα από το σούπερ μάρκετ, έχουν από μόνα τους μεγάλη διάρκεια ζωής στο ψυγείο. Ωστόσο, μπορείτε να την παρατείνετε ακόμη περισσότερο, αποθηκεύοντάς τα σωστά. Ακολουθήστε τα εξής βήματα:

Αφήστε τα καρότα μέσα στη σακούλα που τα αγοράσατε. Η αρχική σακούλα διαθέτει τον κατάλληλο αερισμό για να διατηρήσει την υγρασία στα σωστά επίπεδα.Τοποθετήστε τη σακούλα στο ειδικό συρτάρι για φρούτα και λαχανικά του ψυγείου σας. Το συρτάρι αυτό διατηρεί χαμηλή θερμοκρασία και υγρασία, ιδανικές συνθήκες για τα καρότα.Η ειδική σακούλα και το συρτάρι στο ψυγείο, θα κρατήσουν τα καρότα δροσερά και με τη σωστή ποσότητα υγρασίας, αποτρέποντας την σήψη, ενώ παράλληλα θα παραμείνουν τραγανά για έως και ένα μήνα.

Τα καρότα μπορούν να αντέξουν σε διάφορες συνθήκες αποθήκευσης, αλλά διατηρούνται καλύτερα σε κρύο και υγρό περιβάλλον.

Πώς να αποθηκεύσετε τα καθαρισμένα ή/και κομμένα καρότα

Ενώ η φλούδα βοηθά στη συντήρηση των καρότων, μπορεί να θέλετε να τα προετοιμάσετε εκ των προτέρων για μεσημεριανό γεύμα ή μεγάλα γεύματα. Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για να διατηρήσετε τα καρότα σας τραγανά και φρέσκα, ακόμα και αν τα έχετε αποφλοιώσει ή κόψει.

Τρόπος αποθήκευσης:

Γεμίστε ένα δοχείο με κρύο νερό.Πλύνετε, ξεφλουδίστε και κόψτε τα καρότα. Μπορείτε να τα αφήσετε ολόκληρα ή να τα κόψετε σε μπαστούνια ή ροδέλες.Τοποθετήστε τα καρότα στο δοχείο με το νερό.Αποθηκεύστε το δοχείο στο ψυγείο.Με αυτή τη μέθοδο, μπορείτε να διατηρήσετε τα καρότα σας τραγανά και φρέσκα έως και για ένα μήνα.

Πώς αποθηκεύσετε μεμονωμένα καρότα φρέσκα χωρίς νερό

Αν βαρεθήκατε τα καρότα σας να μαραίνονται στο ψυγείο, υπάρχει ένας απλός και αποτελεσματικός τρόπος να τα διατηρήσετε φρέσκα για περισσότερο. Ακολουθήστε τα εξής βήματα:

Πλύνετε προαιρετικά τα καρότα (εάν είναι πολύ λερωμένα) και αφαιρέστε τα πράσινα χόρτα. Τα χόρτα συνεχίζουν να «τραβάνε» υγρασία και θρεπτικά συστατικά από το καρότο ακόμα και μετά την συγκομιδή. Αφαιρώντας τα, διατηρείτε την υγρασία και τα θρεπτικά συστατικά μέσα στο καρότο.Τοποθετήστε τα καρότα σε μια σακούλα zip-lock, αλλά αφήστε την ανοιχτή. Δεν χρειάζεται να προσθέσετε νερό.Αποθηκεύστε την σακούλα με τα καρότα στο ψυγείο. Με αυτή τη μέθοδο, τα καρότα σας μπορούν να διατηρηθούν φρέσκα και τραγανά για έως και ένα μήνα.
Keywords
Τυχαία Θέματα