Ρυμουλκείται προς το λιμάνι της Ιεράπετρας το φορτηγό πλοίο με τους 700 μετανάστες

Προς το τέλος της δείχνει να φτάνει, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση, η περιπέτεια των 700 παράνομων μεταναστών οι οποίοι επιβαίνουν σε φορτηγό πλοίο με σημαία Κιριμπάτι, το οποίο από μηχανική βλάβη έμεινε ακυβέρνητο σε περιοχή νότια της Κρήτης. Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ρυμούλκησης από τη φρεγάτα «Ύδρα» προς το λιμάνι της Ιεράπετρας, ενώ οι επιβαίνοντες θα μεταφερθούν στο κλειστό γυμναστήριο της Ιεράπετρας, όπου και θα τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες ενώ θα

εξεταστούν και από γιατρούς για την ύπαρξη τυχόν μολυσματικών ασθενειών, όπως ο Έμπολα.

Όπως είναι γνωστό χθες τα ξημερώματα το φορτηγό πλοίο με σημαία Κιριμπάτι εξέπεμψε σήμα sos καθώς υπέστη μηχανική βλάβη την ώρα που βρισκόταν 30 μίλια νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας. Αμέσως σήμανε συναγερμός στις αρχές του νησιού με το λιμενικό να σπεύδει στο σημείο και να ακολουθεί το πολεμικό ναυτικό.

Στο σημείο έπνεαν ισχυροί άνεμοι έντασης έως και 8 μποφόρ, οι οποίοι έκαναν αδύνατη την ρυμούλκηση του σκάφους και ως εκ τούτου έπρεπε όλοι να περιμένουν να κοπάσουν οι άνεμοι προκειμένου να γίνει η ρυμούλκηση.

Στπ σημείο έχουν βρεθεί και παραπλέοντα εμπορικά πλοία, ιδιωτικά σκάφη και ο Ερυθρός Σταυρός. Ο κυβερνήτης της φρεγάτας «Ύδρα» του πολεμικού ναυτικού αποφάσισε την ρυμούλκηση του πλοίου στην πιο κοντινή ακτή και ξεκίνησε η επιχείρηση διάσωσης.

Την ίδια ώρα στην Ιεράπετρα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τους αρμόδιους φορείς για το τι ακριβώς θα γίνει όταν φτάσει το πλοίο στο λιμάνι. Αποφασίστηκε να τεθούν σε επιφυλακή γιατροί και νοσοκομεία καθώς θα έπρεπε να δοθούν οι πρώτες βοήθειες σε όσους μετανάστες την χρειάζονται αλλά και να εξεταστούν άμεσα, κυρίως για Έμπολα αλλά και άλλες ασθένειες οι μετανάστες.

Keywords
Τυχαία Θέματα