Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους και ύποπτη για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση

Την απόφαση να αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η 19χρονη Αΐσα, η οποία επέστρεψε πρόσφατα στην Ολλανδία, με τη συνδρομή της μητέρας της από την Συρία, πήρε ολλανδικό δικαστήριο, καθώς θεωρείται ύποπτη για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Υπενθυμίζεται ότι η νεαρή πήγε με δική της πρωτοβουλία στη Συρία για να παντρευτεί έναν Ολλανδό μαχητή του Ισλαμικού Κράτους για να το μετανιώσει όπως είπε αργότερα και να διασωθεί τελικά έναν χρόνο μετά από την μητέρα της.

«Ο δικαστής

αποφάσισε ότι η Αΐσα μπορεί να αφεθεί ελεύθερη εφόσον σεβαστεί τους όρους που της τέθηκαν» ανακοίνωσε το δικαστήριο του Μάαστριχτ. «Ο σεβασμός στους όρους αυτούς είναι σύμφωνα με τον δικαστή επαρκής εγγύηση ότι η έρευνα θα μπορέσει να συνεχιστεί με ήρεμο τρόπο.» ενώ προστέθηκε ότι η έφηβη παραμένει ύποπτη «για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση».

Η 19χρονη Αΐσα, το επίσημο μικρό όνομα της οποίας είναι Στερλίνα, συνελήφθη την Τετάρτη κατά την επιστροφή της στο Μάαστριχτ μαζί με τη μητέρα της Μονίκ, σχεδόν ένα χρόνο μετά την αναχώρησή της για τη Συρία.

Η Αΐσα, η οποία είχε ασπαστεί το Ισλάμ, πιστεύεται ότι ταξίδεψε στη συριακή πόλη Ράκα, προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους για να παντρευτεί εκεί έναν μαχητή της οργάνωσης. Η 19χρονη αναχώρησε από την Ολλανδία τον περασμένο Φεβρουάριο για να παντρευτεί τον Ομάρ Γιλμάζ, ολλανδό τουρκικής καταγωγής, ο οποίος στο παρελθόν είχε υπηρετήσει στον ολλανδικό στρατό.

Όμως μετά την αποτυχία του γάμου της, η κοπέλα ζήτησε από τη μητέρα της να την βοηθήσει να επιστρέψει στην Ολλανδία.

Σύμφωνα με τα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης, η Μονίκ, 49 ετών, μετέβη στη Ράκα και μαζί με την κόρη της διέσχισαν τα σύνορα με την Τουρκία. Πάντως, η εισαγγελία ανακοίνωσε ότι η Μονίκ δεν πέρασε ποτέ στη Συρία, αλλά συνάντησε την Αΐσα στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα