Ρούλα Πισπιρίγκου – Πάτρα: Οι καταθέσεις που έλαβε το Ανθρωποκτονιών

Οι καταθέσεις που πήρε το Ανθρωποκτονιών από γιατρούς του νοσοκομείου Παίδων, όπου νοσηλεύτηκε η 9χρονη Τζωρτζίνα που φέρεται να σκότωσε η Ρούλα Πισπιρίγκου, ήταν τόσο καλά συγκροτημένες και δομημένες που δεν θα μπορούσαν να αφήσουν κανένα αναπάντητο κενό, για να στήσει πάλι η 33χρονη ένα ψέμα και να κρυφτεί. Η γιατρός που παρακολουθούσε το παιδί κατέθεσε με σαφήνεια σε ποια κατάσταση έφτασε η 9χρονη στο νοσοκομείο, πώς έγινε καλά και πώς ξαφνικά χειροτέρεψε ξανά. Η ίδια, μάλιστα, ζήτησε να σταματήσει να δίνει τα φάρμακα στο παιδί η μάνα του, κάτι το οποίο συνέβαινε μέχρι εκείνη

τη στιγμή. «… Η εισαγωγή της, όπως θυμάμαι, είχε γίνει Τετάρτη, μετά την μεταφορά της από νοσοκομείο της Πάτρας προκειμένου να προβεί σε έναν πλήρη νευρολογικό έλεγχο. Το παιδί είχε έρθει με διακοπή σίτισης από γαστροστομία, λόγω των περιστατικών που είχε.

Την Πέμπτη έγιναν όλες οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, συνοδεία του πατέρα της. Εντατικολόγοι έκριναν πως δεν έχριζε νοσηλείας σε ΜΕΘ, η καρδιά του λειτουργούσε πάρα πολύ καλά παρά το βεβαρυμμένο ιατρικό ιστορικό του. Νευρολογικά δεν είχε δείγματα επιληπτικών κρίσεων εκτός ότι το παιδί είχε εγκεφαλοπάθεια και τετραπληγία. Ζήτησα να συνεχιστεί η σίτισή της με γαστροστομία. Την Παρασκευή και ενώ συνοδός της ήταν η μητέρα της Ρούλα Πισπιρίγκου, και αφού είχε ξεκινήσει η σίτισή της, το παιδί παρουσίασε τρία επεισόδια σπασμών και μυδρίασης. Στο ένα ήταν παρούσα νευρολόγος, η οποία δεν είχε εικόνα χαρακτηριστικών ενός επιληπτικού επεισοδίου. Αυτό επιβεβαιώθηκε και από την καταγραφή μηχανήματος που έγινε αργότερα, στο οποίο δεν υπήρχαν ενδείξεις επιληπτικού επεισοδίου. Ζήτησα εκ νέου την διακοπή σίτισης.

Μου φάνηκαν περίεργα αυτά που συνέβαιναν και έδωσα εντολή, για να μην γίνουν λάθη, η χορήγηση των φαρμάκων να γίνεται από τις νοσηλεύτριες και όχι από την μητέρα».

«Η πρώτη αντίδραση της Πισπιρίγκου ήταν να τηλεφωνήσει σε ιατροδικαστή»

Όμως και οι γιατροί που της ανακοίνωσαν το θάνατο της 9χρονης παρατήρησαν ότι η αντίδραση της κατηγορούμενης, μόνο αντίδραση μητέρας που έχανε το παιδί της δεν ήταν. «… Όταν έβγαινε έξω μου έκανε εντύπωση ότι ήταν ψύχραιμη, απαθής και δεν έκλαψε καθόλου. Η αντίδρασή της δεν ήταν καθόλου φυσιολογική για μια μάνα που της ανακοίνωναν τον θάνατο του παιδιού της. Αυτό που με σόκαρε περισσότερο ήταν η αγωνία της να μεταφερθεί η σορός του παιδιού στην Πάτρα για να γίνει εκεί η νεκροτομή, κάτι που ζητούσε επίμονα. Μάλιστα αντί να επικοινωνήσει με τον σύζυγό της ή συγγενείς της να τους ενημερώσει για τον θάνατο του παιδιού, πήρε τηλέφωνο ιατροδικαστή στην Πάτρα προκειμένου να γίνει εκεί η νεκροψία-νεκροτομή. Μάλιστα μας έδινε το τηλέφωνο και μας παρότρυνε να μιλήσουμε με τον ιατροδικαστή κάτι που αρνηθήκαμε γιατί το πρωτόκολλο μας υποδεικνύει να ενημερώσουμε την αστυνομία».

Συνενώνονται οι δικογραφίες για τους θανάτους των παιδιών

Εν τω μεταξύ, μετά τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου για ανθρωποκτονία από πρόθεση της κόρης της Τζωρτζίνας, η έρευνα συνεχίζεται καθώς προς το παρόν παραμένουν αναπάντητα τα ερωτήματα για τους θανάτους των άλλων δύο κοριτσιών της οικογένειας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρξει ενιαίος χειρισμός της υπόθεσης του θανάτου των τριών κοριτσιών, δηλαδή οι δικογραφίες θα συνενωθούν. Έτσι, οι φάκελοι για τους αιφνίδιους θανάτους της Μαλένας 3,5 ετών και της Ίριδας 6 μηνών, που βρίσκονται στα χέρια της Εισαγγελίας Πατρών θα σταλούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Αυτό αναμένεται να συμβεί μόλις στις δικογραφίες ενταχθούν τα νεότερα πορίσματα των ιατροδικαστών για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.

Στο επίκεντρο και ο θάνατος της σπιτονοικοκυράς

Παράλληλα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι νέο «φως» πέφτει πλέον και σε άλλες υποθέσεις που ίσως σχετιστούν. Μία από τις υποθέσεις που έρχονται εκ νέου στο επίκεντρο είναι ο θάνατος της σπιτονοικοκυράς του ζεύγους. Υπενθυμίζεται ότι για το συγκεκριμένο ζήτημα υπάρχει ανώνυμη καταγγελία στις Αρχές, που βρίσκεται υπό διερεύνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μια μοναχική γυναίκα που πέθανε στα 69 της χρόνια από καρκίνο. Η γυναίκα φέρεται να είχε παραχωρήσει το σπίτι στο ζευγάρι, με αντάλλαγμα να την προσέχουν επειδή έπασχε από κινητικά προβλήματα και δεν είχε οικογένεια.

Ωστόσο, ο πρώην Διευθυντής Ασφάλειας Πατρών, Χρήστος Ρουγκάλας, μιλώντας στο Mega δήλωσε είπε ότι, η σπιτονοικοκυρά δεν έπασχε από καρκίνο και ουδέποτε είχε νοσηλευτεί στο νοσοκομείο. Είχε μονάχα κινητικά προβλήματα.

Έρευνα στο σπίτι του ζεύγους στην Πάτρα – Τι κατασχέθηκε

Το απόγευμα της Παρασκευής, στο σπίτι του ζεύγους Μάνου Δασκαλάκη – Ρούλας Πισπιρίγκου στην Πάτρα βρέθηκαν και ερεύνησαν άνδρες της Ασφάλειας, παρουσία εισαγγελέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί παρέμειναν επί περίπου 2,5 ώρες μέσα στο σπίτι αναζητώντας ψηφιακά πειστήρια που αφορούν την ποινική δίωξη η οποία έχει ασκηθεί στη Ρούλα Πισπιρίγκου, για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την έρευνα οι αστυνομικοί εντόπισαν κάποια αντικείμενα τα οποία και μετέφεραν από το σπίτι στο όχημα της Ασφάλειας, έτσι ώστε στη συνέχεια να εξεταστούν από τους ειδικούς αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.

Στο σπίτι ήταν η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρα, η οποία και άνοιξε στους αστυνομικούς έτσι ώστε να μπουν στον χώρο και να ξεκινήσουν τη σχετική έρευνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την τοπική ιστοσελίδα tempo24.news που επικαλείται αστυνομική πηγή σημαντικό κομμάτι της έρευνας στο σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου αφιερώθηκε σε τυχόν ύπαρξη φαρμακευτικών σκευασμάτων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες κατασχέθηκαν:

τηλεόραση

συσκευές κινητών τηλεφώνων

φορητός υπολογιστής (laptop)

tablet

βιβλία και ζωγραφιές που αποδίδονται στην Τζωρτζίνα

περίπου 50 ναρκωτικά χάπια

Ένα σημείωμα ιδιαίτερης σημασίας

Λέων: «Μαλένα και Ίριδα δεν πέθαναν από παθολογικά αίτια, καλά δεμένη η αιτία θανάτου»

Αποκαλύψεις για την υπόθεση θανάτου της Μαλένας και της Ίριδας στην Πάτρα έκανε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρίας, Γρηγόρης Λέων λέγοντας πως οι γιατροί έχουν αποκλείσει τα παθολογικά αίτια, ενώ το θρίλερ συνεχίζεται μετά τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου. Όπως είπε στον ΣΚΑΪ ο κ. Λέων: «Υπάρχουν όλα τα στοιχεία και έχουν αποκλειστεί όλες οι άλλες πιθανές αιτίες», «έχουν αποκλειστεί όλα τα παθολογικά και όλα τα γενετικά», «θα δείτε πάρα πολύ σύντομα», σημειώνοντας πως η συνάδελφός του που έχει αναλάβει την υπόθεση έχει κάνει εξαίρετη δουλειά και δίνει ξεκάθαρες αιτίες θανάτου με όλα τα στοιχεία.

Και συνέχισε λέγοντας:

«Η αιτία θανάτου, -θα δείτε πάρα πολύ σύντομα δεν θέλω να προκαταβάλω ούτε την επιτροπή, ούτε τη συνάδελφο της δεύτερης νεκροτομής, είναι σίγουρη, είναι πολύ καλά δεμένη ειδικά για τη δεύτερη περίπτωση για την Ίριδα. Η ίδια η συνάδελφος έχει κάνει μια εξαίρετη δουλειά παρότι είχε τεχνικές δυσκολίες από πλευράς παθολογοανατομίας, έχει κάνει μια εξαίρετη δουλεία και είμαι βέβαιος ότι θα δώσει μια ξεκάθαρη αιτία θανάτου». Ανέφερε ακόμη, ότι δεν βρέθηκε κεταμίνη στις εξετάσεις του πρώτου παιδιού και πως η εξέταση έγινε από το ίδιο εργαστήριο, με την ίδια μεθοδολογία και από τους ίδιους επιστήμονες που βρήκαν την εν λόγω ουσία στην εξέταση της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Η ΕΛ.ΑΣ. διαψεύδει καταγγελίες για ξυλοδαρμό της Ρούλας Πισπίριγκου στη ΓΑΔΑ

Στο μεταξύ, νωρίτερα η ΕΛ.ΑΣ. διέψευσε τις καταγγελίες της αδελφής και της μητέρας της Ρούλας Πισπιρίγκου ότι υπέστη ξυλοδαρμό μέσα στη ΓΑΔΑ. Η 33χρονη εξετάστηκε από ιατροδικαστή και δεν προκύπτει τραυματισμός της. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.: «Αναφορικά με καταγγελία, που αναπαράχθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή και αφορούσε σε φερόμενη βιαιοπραγία αστυνομικών σε βάρος κρατούμενης στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, ανακοινώνεται ότι λήφθηκε κατάθεση της κρατούμενης, στην οποία διέψευσε τα καταγγελλόμενα, ενώ επιπλέον εξετάστηκε από ιατροδικαστή και δεν προέκυψε τραυματισμός της».

Γιατί δεν ομολογεί η Ρούλα Πισπιρίγκου;

Όπως εκτιμούν Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., η κατηγορούμενη ίσως βρίσκει ψυχολογικό πάτημα σε όσους την εμπιστεύονται. Αυτοί δεν είναι άλλοι από το οικογενειακό της περιβάλλον, ενώ μέχρι και τη σύλληψη της έδειχνε με κάθε τρόπο ότι την απασχολούσε η δημόσια εικόνα της. Ερωτήματα υπάρχουν και για την στάση των συγγενών της όπως της μητέρας και της αδερφής της, που την επόμενη μέρα από το επισκεπτήριο στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ, μίλησαν δημόσια για ξυλοδαρμό της Ρούλας από Αστυνομικούς, κάτι το οποίο διαψεύστηκε. Το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγουν Αστυνομικοί, είναι ότι δεν ενδιαφέρονταν για δίωξη των υπεύθυνων για τον υποτιθέμενο αυτόν ξυλοδαρμό, αλλά ήθελαν να δημιουργηθεί «φασαρία».

Τι είναι αυτό που κάνει την μητέρα και την αδερφή τόσο προστατευτικές;

Και πάλι οι εκτιμήσεις που υπάρχουν είναι ότι αν και η 33χρονη είναι κατηγορούμενη για την δολοφονία των εγγονών/ανιψιών τους, δεν φαίνεται να προβληματίζονται ιδιαιτέρως και αυτό ίσως γιατί υπάρχουν ενοχικά σύνδρομα. Κυρίως από την μάνα ότι δεν μεγάλωσε ένα τέτοιο παιδί.

Ο ρόλος του εργαστηρίου στη Θεσσαλονίκη

Κομβικός πάντως μπορεί να είναι και πάλι ο ρόλος του υπερσύγχρονου εργαστηρίου της Θεσσαλονίκης με επικεφαλής τον καθηγητή Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας κ. Νικόλαο Ράικο. Σύμφωνα με επιστήμονες που έχουν γνώση του ιατρικού φακέλου της Τζωρτζίνας αλλά και των τοξικολογικών εξετάσεων, ένα από τα φάρμακα που λάμβανε η 9χρονη σε συνδυασμό με την κεταμίνη που της χορηγήθηκε, δημιούργησε μεγαλύτερη καταστολή με αποτέλεσμα να είναι 100% φονικό το αποτέλεσμα – αν και από μόνη της η δόση ήταν θανατηφόρα-. Ερωτήματα ωστόσο προκαλεί το γεγονός ότι τον Αύγουστο του 2014, όταν η Τζωρτζίνα ήταν 9 μηνών έγινε καταγγελία για την κακοποίηση της . Αν και ενημερώθηκε η εισαγγελία Πατρών και πήγε κοινωνικός λειτουργός στο σπίτι, αναφέρθηκε ότι δεν εντοπίστηκε κάτι ύποπτο, ενώ το τότε ζευγάρι, η Ρούλα Πισπιρίγγου και ο Μάνος Δασκαλάκης, ανέφεραν ότι η καταγγελία ήταν ψευδής και προερχόταν από μια γυναίκα με την οποία διατηρούσε ο πατέρας της Τζωρτζίνας πριν την Ρούλα.

Το ηχητικό με την Ρούλα Πισπιρίγκου

Ενα ηχητικό ντοκουμέντο με το «θέατρο» της Ρούλας Πισπιρίγκου μετά την πρώτη απόπειρα κατά της Τζωρτζίνας, παρουσίασε η εκπομπή «Φως στο Τούνελ». Οσα ακούγονται στο ηχητικό δείχνουν την αποφασιστικότητά της να πείσει τις φίλες της, με τις οποίες επικοινωνεί, παίζοντας «θέατρο» λίγο μετά την πρώτη απόπειρα κατά της κόρης της. «Μόλις πήγαμε να φύγουμε. Έκανε μία κρίση πάλι με εμετό, βήχει και την κράτησαν μέσα για να την ψάξουν κι άλλο», λέει στο ηχητικό ντοκουμέντο στο οποίο ακούγεται και ο ήχος του μόνιτορ, που παρακολουθούσε τους παλμούς της καρδιάς της 9χρονης.

«Αυτοί δεν ξέρουν τι ψάχνουν. Έρχονται και με κοιτάνε με ένα ηλίθιο βλέμμα, σαν αυτό της αγελάδας. Το παιδί πάνιασε και σηκώθηκε μέσα στον ύπνο του από βήχα και μου φώναζε “μαμά δεν μπορώ, δεν μπορώ να ανασάνω” και να είναι κάτασπρο και να λέω έμεινε το παιδί. Κοίτα κακό που με έχει βρει εδώ μέσα με δαύτους», συνεχίζει εξαγριωμένη η Ρούλα.

Keywords
πατρα, εν λόγω, συλληψεις, αθηνα, νεότερα, φως, συγκεκριμένο, mega, news, γαδα, θεσσαλονικη, θεατρο, κινηση στους δρομους, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Καλή Χρονιά, Ημέρα της μητέρας, ξανα, γνωση, γυναικα, δουλεια, ζωγραφιες, ηχος, θανατος, θριλερ, ιριδα, λεων, μητερα, ναρκωτικα, περιεργα, τηλεφωνο, ψεμα, mega, news, αγωνια, βλεμμα, βρισκεται, γεγονος, δημητρα, γινει, γινεται, γιατροι, γρηγορης, δασκαλακης, διευθυνση, δειτε, δωσει, εγινε, ειπε, υπαρχει, εν λόγω, εξετασεις, ερευνα, ερχονται, ετων, ιδια, ιδιο, ηλιθιο, υπηρχαν, υπνο, υποθεση, εικονα, ιστορικο, λαθη, νεκροτομη, νεότερα, οικογενεια, ουσια, παιδι, πεθανε, πεμπτη, περιβαλλον, πηγη, προβληματα, σιγουρη, συγκεκριμένο, συζυγο, συνεχεια, συντομα, συλληψη, σορος, σπιτι, σιτιση, τρια, φακελοι, φαρμακα, ωρες, βηχα, επεισοδια, ιατρικο, κομματι, καρδια, νοσοκομειο, πληροφοριες, θελω να, χερια, ζευγαρι
Τυχαία Θέματα
Ρούλα Πισπιρίγκου – Πάτρα, Ανθρωποκτονιών,roula pispirigkou – patra, anthropoktonion