Ρωσικές επιθέσεις κατά της ISIS στη Συρία με πλοία από την Κασπία θάλασσα (βίντεο)

Με αμείωτη ένταση συνεχίζει η Ρωσία της επιθέσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, χρησιμοποιώντας μάλιστα και πολεμικά πλοία του Στόλου της Κασπίας τα οποία εκτοξεύουν πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς κατά στόχων των τζιχαντιστών στη Συρία. Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου.

Την ίδια ώρα οι χερσαίες δυνάμεις της Συρίας εξαπέλυσαν μεγάλη επίθεση στη δυτική Συρία, έχοντας την κάλυψη της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας, μαζί με την οποία πετούν

και συριακά αεροσκάφη, τόσο κατά των αντικυβερνητικών δυνάμεων, όσο και κατά των ισλαμιστών της ISIS.

Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σόιγκου, δήλωσε παρουσία του Βλάντιμιρ Πούτιν, πως τέσσερα πολεμικά πλοία που βρίσκονται στην Κασπία Θάλασσα εκτόξευσαν 26 πυραύλους εναντίον στόχων του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία. Κατά τον ίδιο, όλοι οι στόχοι καταστράφηκαν και δεν υπάρχουν θύματα μεταξύ αμάχων.

«Εκτός από την Πολεμική Αεροπορία που χρησιμοποιούμε για να καταστρέψουμε τους εξτρεμιστές, σήμερα το πρωί συμμετείχαν και πλοία του Στόλου της Κασπίας. Τέσσερα αντιτορπιλικά εκτόξευσαν 26 πυραύλους σε έντεκα στόχους από τη Ναυτική Βάση Καλίμπρ», ήταν τα λόγια του Σόιγκού για να απαντήσει ο Πούτιν, λέγοντας:

«Το γεγονός ότι εκτοξεύσαμε πυραύλους υψηλής ακρίβειας από την Κασπία σε απόσταση περίπου 1.500 χλμ και πλήξαμε όλους τους στόχους λέει πολλά για την καλή εκπαίδευση και τις ικανότητες του στρατιωτικού προσωπικού», ενώ έδωσε εντολή για τη συνέχιση της επιχείρισης και της συνεργασίας της Μόσχας με ΗΠΑ, Τουρκία, Σαουδική Αραβία, Ιράν και Ιράκ για το θέμα της Συρίας.

Όπως έγινε γνωστό από τη Ρωσία, από την έναρξη της στρατιωτικής εμπλοκής της στη Συρία, στις 30 Σεπτεμβρίου, έχουν πληγεί 112 στόχοι στη χώρα,

Keywords
Τυχαία Θέματα