Μεϊμαράκης σε Τσίπρα: «Αποκαλύφθηκε η πολιτική απάτη που στήσατε με τον Καμμένο»

Επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο επικεφαλής της ΝΔ και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ευάγγελος Μεϊμαράκης κατά τη διαδικασία των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Ο κ. Μεϊμαράκης κατά την έναρξη της ομιλίας του έκανε λόγο για «αποκάλυψη της πολιτικής απάτης που στήσατε με τον κ. Καμμένο» κάτι που αποδεικνύει

και το προσχέδιο του προϋπολογισμού.

Παράλληλα, ανέφερε ότι «η κυβέρνηση επενδύει στον καιροσκοπισμό», ενώ χαρακτήρισε «παρωδία το δημοψήφισμα», καταλογίζοντας στον ΣΥΡΙΖΑ ότι «ευθύνεται για το κλείσιμο των τραπεζών».

Αφού ξεκαθάρισε πως η ΝΔ δεν πρόκειται να ψηφίσει καμία νέα περικοπή, κανένα νέο μέτρο λιτότητας είπε στον κ. Τσίπρα: «Γίνατε μνημονικότερος των τροϊκανών. Δεν μπορείς να κοροϊδεύεις τους πάντες για πάντα όπως έχετε πει».

Σύμφωνα με τον κ. Μεϊμαράκη, «η κυβέρνηση ζωντάνεψε τον εφιάλτη του Grexit», ενώ προειδοποίησε ότι «έρχεται βαρύς χειμώνας». «Αποδεικνύεται ότι άλλος ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ πριν τις εκλογές και άλλος μετά», σχολίασε με νόημα.

Όπως ανέφερε, «αυξήθηκε η προκαταβολή φόρου, αυξήθηκε στο 23% το ΦΠΑ, αυξήθηκε ο ΦΠΑ στα νησιά, ο φόρος για τα ενοίκια και αναστέλλεται προσωρινά η αύξηση ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση». «Η αναστολή του 23% ΦΠΑ στην Εκπαίδεση δεν είναι λύση. Δεσμευτείτε εδώ και τώρα ότι δεν θα εφαρμοστεί το μέτρο αυτό» υπογράμμισε, απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό.

Επιπλέον, δήλωσε πως «είμαστε απέναντι σε συνέπειες της ανεύθυνης πολιτικής του Ιανουαρίου». «Η Ν.Δ. θα σταθεί με συνέπεια και ευθύνη στις ανάγκες της χώρας. Το αποδείξαμε υπεύθυνα. Σύσσωμη η Κ.Ο. σας έδωσε εξουσιοδότηση διαπραγμάτευσης και όχι για να υπογράψετε ό,τι να ναι. Τα μέτρα είναι δικά σας. Αν είχατε αποδεχτεί από Γενάρη το mail τα πράγματα θα ήταν καλύτερα. Αντί να γίνετε εθνικός ηγέτης ξαναγίνατε κομματάρχης και γυρίσατε για να κάνετε εκλογές», τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης.

Όπως εξήγησε, «με τη συμφωνία το κούρεμα του χρέους αποκλείεται ρητά», ενώ υπερτόνισε την ανάγκη «να ανοίξει το πακέτο Γιούνκερ», εκφράζοντας όμως την ανησυχία του για τα «αντιφατικά μηνύματα στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. κάλεσε τον κ. Τσίπρα «να καταλάβει ότι η συμφωνία του Ιουλίου δεν έφερε τίποτα παραπάνω», αλλά και «να μην ξεχνά ότι με δική του συμφωνία το κούρεμα δεν μπορεί να συζητηθεί».

«Άκουσα τον πρωθυπουργό να λέει ότι συγκρούστηκε για να στηρίξει την αγροτική παραγωγή. Η μόνη σας επιτυχία είναι ότι χάσατε τεράστιους πόρους, τώρα προχωράτε στην υπερφορολόγηση χωρίς την ψήφο της Ν.Δ.» ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Μεϊμαράκης.

Τσίπρας: Έχετε προεκλογική ρητορική…

«Άκουσα και εσάς και τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Γεωργιάδη και αυτό σας αναγκάζει να έχετε προεκλογική ρητορική. Όμως ο τόπος έχει ανάγκη για σχέδιο, όραμα και όχι προεκλογικές ρητορείες. Αλλά οι εκλογές είχαν μία διαφορά», απάντησε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε: «Έγιναν πριν και όχι μετά τη συμφωνία και ο λαός μας ψήφισε, γιατί δεν του είπαμε ψέματα, τα ήξερε όλα».

Παράλληλα, είπε στον κ. Μεϊμαράκη: «Προβήκατε σε ένα ατόπημα. Αναφερθήκατε στο εθνικό ζήτημα του χρέους λέγοντας πως τίποτα δεν άλλαξε. Για κακή σας τύχη, αυτή σας η τοποθέτηση έρχεται λίγες ώρες μετά την ιστορική ομιλία του Φρανσουά Ολάντ στην ευρωβουλή που σημείωσε πως το θέμα του ελληνικού χρέους είναι μείζον για την Ευρώπη. Με ποιους είστε λοιπόν; Με τις συντηρητικές δυνάμεις που μας θέλουν εκτός Ευρωπαϊκού πλαισίου; Εμείς διαλέξαμε θέση».

«Δεν καταλαβαίνω το άγχος σας. Δεν έκανα εκλογές για να λύσω το θέμα με Λαφαζάνη. Εμείς το λύνουμε φιλικά. Μην αναμειγνύεστε», ανταπάντησε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο κ. Μεϊμαράκης. Όπως ανέφερε, εκείνος «δεν αναμίχθηκε στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ» και καταλόγισε στον κ. Τσίπρα ότι «πέφτει σε πολύ χαμηλό επίπεδο».

Keywords
Τυχαία Θέματα