Ρήμαζαν σπίτια στα Νότια προάστια με την μέθοδο της «απασχολήσεως»

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

του Πέτρου Καρσιώτη

Οι πρωινοί… επισκέπτες σπιτιών, κυρίως ηλικιωμένων, στα Νότια Προάστια της Αττικής, όπως απεδείχθη είχαν «όρεξη για κουβέντα», αλλά και… μακριά χέρια!

Δια «της μεθόδου της απασχολήσεως», όπως λέει η Αστυνομία, κρατούσαν στην πόρτα τους ιδιοκτήτες η τους ενοικιαστές, τους… ξεφούρνιζαν ένα σωρό παραμύθια και όσο τα ανύποπτα θύματα τους άκουγαν, συνεργοί τους τρύπωναν στα σπίτια και εξαφάνιζαν χρήματα, κοσμήματα και άλλα υπάρχοντα αξίας!

align="justify">Σε περίπτωση που οι ιδιοκτήτες αντιλαμβάνονταν την παγίδα στην οποία είχαν πέσει και επιχειρούσαν να σταματήσουν τους δράστες, που έτρεχαν να ξεφύγουν φορτωμένοι με τα κλοπιμαία, εκείνοι τους απειλούσαν και τους χτυπούσαν, μετατρέποντας τις κλοπές σε ληστείες!

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, που γίνονταν καιρό τώρα αποδέκτες πανομοιότυπων καταγγελιών, προχώρησαν στη σύλληψη, βάσει εντάλματος, ενός 40χρονου, ενώ γνωρίζουν τα στοιχεία και αναζητούν και τους δύο συνεργούς του, ηλικίας 17 και 18 χρόνων.

Σε βάρος τους, έχει σχηματισθεί ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική ομάδα, της ληστείας και της κλοπής βάσει της οποίας εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης.

Από τον περασμένο Αύγουστο, όπως ανακοινώθηκε, τα μέλη της σπείρας δραστηριοποιούνταν πρωινές κυρίως ώρες, στην ευρύτερη περιοχή των νοτίων προαστίων, όπου εντόπιζαν οικίες ηλικιωμένων.

Στη συνέχεια και με διάφορα προσχήματα ορισμένα από τα μέλη αποσπούσαν την προσοχή των θυμάτων τους, ενώ τα υπόλοιπα εισέρχονταν στο εσωτερικό και αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και τιμαλφή.

Επιπλέον, στις περιπτώσεις που γινόντουσαν αντιληπτοί από τους παθόντες, ασκούσαν σωματική βία προκειμένου να διαφύγουν και να διατηρήσουν τα κλοπιμαία.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί πέντε περιπτώσεις κλοπών και ληστειών στην ευρύτερη περιοχή των νοτίων προαστίων ενώ οι δράστες αναγνωρίστηκαν από το σύνολο των παθόντων.

Η έρευνα για την εξιχνίαση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων, συνεχίζεται, καθώς πιστεύεται ότι πέραν των πέντε περιπτώσεων, εμπλέκονται και σε άλλες.

Το άρθρο Ρήμαζαν σπίτια στα Νότια προάστια με την μέθοδο της «απασχολήσεως» εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Ειδήσεις > Attiki Press
Ρήμαζαν, Νότια,rimazan, notia