Ρίχνει τους τόνους ο Φίλης στην κόντρα με την Εκκλησία

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Προσπάθεια να κατεβάσει τόνους στην αντιπαράθεση που έχει ανοίξει με την Εκκλησία κατέβαλε σήμερα σε συνέντευξή του στον Real ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.

Η συζήτηση είχε εδώ και μέρες εκτροχιαστεί καθώς από το ζήτημα του μαθήματος των θρησκευτικών και τον τρόπο διδασκαλίας του είχε τεθεί επί τάπητος ο ρόλος της εκκλησίας στην 7ετία της Χούντας αλλά και στην Κατοχή.

«Τα ζητήματα συζητούνται δημοσίως»

«Εάν βοηθάει τη συζήτηση

για το μάθημα των Θρησκευτικών να μπει στην άκρη το θέμα αυτό, βεβαίως και το βάζω. Δεν είμαι εγωιστής ούτε είμαι από εκείνους που θεωρούν ότι είναι αμετανόητοι και συνομιλούν με το υπερπέραν. Είμαι γήινος άνθρωπος και θέλω να διευκολύνω τη συνεννόηση», υπογράμμισε ο κ. Φίλης, ο οποίος τόνισε ότι η κουβέντα δεν θα πρέπει να πηγαίνει στο παρελθόν και ότι ο ίδιος προθυμοποιείται να παραμερίσει ζητήματα σχετικά με τη στάση της εκκλησίας στο παρελθόν εάν αυτό θα βοηθήσει τον διάλογο για τα θρησκευτικά.

“Τα ζητήματα συζητούνται δημοσίως. Έχω τις απόψεις μου, αλλά δεν θέλω να κάνω τον κριτή για το αν η εκκλησία στην επταετία έκανε αντίσταση. Βάζω όμως στην άκρη το θέμα αυτό αν υπάρχει πρόοδος με την εκκλησία στα θρησκευτικά” δήλωσε.

Ο υπουργός Παιδείας επανέλαβε ότι οι αλλαγές στο μάθημα των θρησκευτικών έχουν “την θετική άποψη της κυβέρνησης”.

Το άρθρο Ρίχνει τους τόνους ο Φίλης στην κόντρα με την Εκκλησία εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα